*Nettavisen* Nyheter.

Vestre Aker versting

Sagene-politiker Hans Otto Watne (FrP) beskylder Bydel Vestre Aker for å stanse boligutbygging.

Vestre Aker: Bydel Vestre Aker setter seg alltid på bakbena, sa Hans Otto Watne (FrP) under møtet i bydelsutvalget (BU) på Sagene sist uke.
Bakgrunnen for utspillet var at BU skulle behandle en revisjon av samarbeidsavtalen mellom plan- og bygningsetaten og bydelene.
Watne viste blant annet til utbyggingen av Storebrandtomten, som trolig blir stanset i bystyret. Byuviklingskomiteen har allerede sagt at de ikke ønsker utbygging av tomten, og Watne hevder det er bydelens høringsuttalelse som har vært avgjørende. Bydel Vestre Aker sa nemlig et klart nei til boligutbygging på tomten.
Visse krefter klarer å stanse boligutbygging, og Vestre Aker er versting i så måte, sa han fra talerstolen på Sagene.
I saksfremstillingen ønsket Bydel Sagene i utgangspunktet at bydelene skal ha bedre mulighet for avgjørende uttalelser når reguleringssaker skal behandles i bystyret. Årsaken er at bydelene ofte har bedre lokalkunnskaper, og dermed vil være bedre egnet til å vurdere saker. Dette mente imidlertid Watne at kan få uheldige konsekvenser fordi noen bydeler vil kunne stanse boligutbygging lettere enn andre.
Dette forslaget går litt for langt. Kommunen bør ha en felles holdning, og det bør være sentrale myndigheter som har det endelige ordet, hevdet han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag