RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vet du hvem jeg er?


Denne mannen kan ikke gjøre rede for egen identitet. Skjegget er anlagt den senere tid - altså etter at han ble tatt hånd om av politiet. FOTO: Politiet
Denne mannen kan ikke gjøre rede for egen identitet. Skjegget er anlagt den senere tid - altså etter at han ble tatt hånd om av politiet. FOTO: Politiet
Politiet ber om publikums hjelp til å identifisere en ukjent mann, som ringte politiets nødnummer fra Ullevål stadion.

OSLO: Klokken 02.52 onsdag 31. mars i år ringte en utenlandsk mann til politiets nødnummer fra en telefonkiosk ved Ullevål stadion i Oslo. Mannen snakket gebrokkent engelsk, og fortalte at han nettopp hadde våknet på gata med en hodeskade.

Oslo politidistrikt sendte umiddelbart en patrulje til stedet. De fant at mannen ikke hadde noen form for ID-papirer på seg. Han hadde heller ikke penger, klokke, mobiltelefon eller ytterjakke.

Mannen kunne tilsynelatende ikke gjøre rede for hvem han var, hvor han kommer fra, eller hvorfor han befant seg i Norge.

Den ukjente mannen ble sendt til Ullevål universitetssykehus hvor han ble innlagt og undersøkt. Han hadde en stor kul i pannen da politiet fant ham, men han viste seg å ikke være alvorlig skadd.

Undersøkelser viste også at hans angivelige hukommelsestap ikke er sykdomsmessig nevrologisk forankret.

Mannen hevder at han ikke vet hvem han er, hvor gammel han er, hvor han kommer fra eller hvilket språk som er hans morsmål. Det er imidlertid grunn til å tro at han kommer fra et øst-europeisk land.

Vedkommende er ikke registrert med fingeravtrykk i internasjonale databaser som norsk politi har adgang til. Interpol-søk har heller ikke gitt konkrete resultater så langt.

Politiet har også kontaktet øst-europeiske ambassader i Norge og Sverige, men ingen har hittil kunnet bidra med informasjon som kan avdekke mannens identitet.

Beskrivelse av mannen:

  • Ca. 30-40 år gammel
  • 175 centimeter høy
  • Skallet
  • Snakker flytende engelsk med amerikansk aksent
  • Har «Che Guevara» tatovert på høyre overarm/skulder med inskripsjonen «Hasta la victoria siempre»
  • Framstår som intelligent og velutdannet
  • Var iført blå strikkejakke av merket Timberland og blå Calvin Klein-jeans da han ble tatt hånd om av politiet

Den ukjente mannen er ikke lenger villig til å forklare seg for politiet. Han er i øyeblikket i varetekt på Trandum Internat på bakgrunn av hans manglende identitet.

Det understrekes at mannen ikke er mistenkt for noen straffbar handling.

Har du informasjon om mannen? Ring Kriminalvakten, Oslo politidistrikt: 22 66 99 66

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere