RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Vet ikke hvor mange som forsker

Ullevål universitetssykehus vet ikke nøyaktig hvor mange av legeårsverkene deres som brukes på forskning.

ULLEVÅL: Fagdirektør Gunnar Sæter Sæter kan ikke gi noe svar på hvor mange legeårsverk som ble brukt på forskningen. Heller ikke forskningsleder Andreas Moan vet det riktige tallet, melder VG Nett.

Uproblematisk

Det har vi aldri talt opp. Vi har 310 årsverk i forskning totalt sett, og hvis du mener hele årsverk som gjelder leger, så vil jeg gjette på en tredjedel, men vi er akkurat blitt klar over at vi ikke har skilt mellom yrkesgruppene når det gjelder forskning, sier Moan til VG Nett.

Jeg synes egentlig dette er helt uproblematisk. Vi har som mål at forskning og sykehus skal være tettest integrert i hverandre. Vi vil nok i løpet av dette året få en mer nøyaktig oversikt. Hittil har vi ikke trengt å vite dette eksakt, sier Moan.

Forventer oversikt

Leder av Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Harald Nesvik (FrP) er overrasket over at sykehuset ikke har oversikt over disse tallene.

Man må kunne forvente at sykehusene har oversikt over hvem som er ute i forskningsstillinger og over hvem som faktisk yter nær helsehjelp, sier Nesvik til VG Nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere