*Nettavisen* Nyheter.

Vet ikke om barna får plass på sin nye nærskole

DAGENS SKOLEKRETS: Slik ser skolekretsen i bydelen ut idag. I løpet av høsten vil det komme en ny oversikt som viser hvilke barn som hører til hvilken skole.

Sandaker skole åpner som grunnskole høsten 2012, men det er stor usikkerhet rundt hvilke barn som får lov til å begynne der.

Klikk på bildet for å forstørre.

KAMPKLAR: Tone Tellevik Dahl, mor og Ap-politiker, vil kjempe om rettferdig fordeling av plassene på nye Sandaker skole. Foto: FOTO: Arkiv

SAGENE: I 2006 ble det endelig vedtatt at Sandaker videregående skole skulle gjøres om til barne- og ungdomsskole med 1.-10. trinn.

Skolebehovsplanen er nå underveis, og både Ap-politiker og foreldregruppe reagerer på signaler fra Utdanningsetaten.

Del på Facebook

Torshov-barna som idag går på Sinsen skole, får muligens ikke lov til å begynne på Sandaker skole likevel. Dessuten går det rykter om at Lilleborgs brakkebarn må forbli på Bjølsen istedefor å flyttes til Sandaker neste høst.

– Vi reagerer på at enklaver av barn fortsatt ikke får gå på sin nærskole enda vi åpner en stor ny skole like rundt hjørnet til der disse barna bor, sier Aps Tone Tellevik Dahl, nestleder i byutviklingskomiteen.

– Videre reagerer vi på tanken om å la Lilleborg-barna som i dag er midlertidig plassert på Bjølsen likevel ikke får begynne på Sandaker som tidligere lovet.

Tellevik Dahl har selv en femteklassing som hun håper får begynne på Sandaker ungdomsskole fra høsten 2013.

Dårlig statistikk

– Problemet med skolebehovsplanen er at de statistikkene Utdanningsetaten bruker er for dårlige, sier Tellevik.

– Behovet viser seg å være betydelig større enn det de tror.

Antall barn i bydelen nå er økt så mye at Tellevik tror at bydelen trenger enda en skole.

– Men det blir jo helt tullete å ikke la alle bydelens barn få gå på sin nærskole for det. Når Lilleborg har strukket seg til det ytterste for å få plass til flest mulig av de som sokner dit, må også Sandaker klare det, sier hun til Østkantavisa.

Må sikre barna plass

Tellevik Dahl påpeker at Ap har kjempet for skoler i bydelen i årevis.

– Sandaker skole var en stor seier, men nå kan ikke etaten ødelegge gleden ved å fortsatt la Torshov ha en skoleenklave og brakkebarn på feil skole. Nå må etaten gjøre en ordentlig jobb og sikre bydelens barn plass på de skolene vi har i bydelen, sier Tellevik Dahl bestemt.

Dessuten har en gruppe forereldre i Sagene bydel startet en foreldreaksjon der de har skrevet et brev som skal fungere som et mobilseringsskriv for å engasjere flere foreldre til å være med å påvirke beslutningsprossesen til Utdanningsetaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.