RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veterinærflytting blir dyrt

Flytting av veterinærmiljøet fra Adamstuen i Oslo til Ås i Akershus vil kreve betydelige ressurser, mener Veterinærforeningen.

Rammen på 2 300 millioner kroner kan øke, skriver foreningen i en pressemelding.

De påpeker flyttingen av Veterinærinstituttet (VI), nedleggingen av Norges veterinærhøgskole (NVH) og integreringen av veterinærutdanningen i det nye universitetet på Ås vil kreve ekstra ressurser i flere år.

Flere utgifter

- Stortinget må følge opp et eventuelt flyttevedtak med de økonomiske rammer som er nødvendig for å sikre et vellykket flytteprosjekt. Samtidig må det bevilges midler til drift og investeringer på Adamstuen i overgangsperioden, sier Marie Modal, president i Den norske veterinærforening.

Modal påpeker at deler av NVH må oppgraderes, uavhengig av hvor kort eller lang interimsperioden blir.

Mer enn 95 prosent av veterinærene mener det må opprettes et eget veterinærmedisinsk fakultet på Ås dersom NVH og UMB skal samlokaliseres, ifølge en undersøkelse som nylig er gjennomført blant Veterinærforeningens medlemmer.

Stortinget avgjør

Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité avga sin innstilling 13. mars om fremtidig organisering og lokalisering av Norges veterinærhøgskole (NVH) og flytting av Veterinærinstituttet (VI).

Flertallet går inn for å flytte Veterinærinstituttet til Ås.

Innstillingen skal behandles av Stortinget 7. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere