RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Vettakollen til Miljøverndepartementet

Bystyret vedtok forrige uke at Nordbergveien og Sognsveien ikke skal brukes som utkjøringstrasé fra Vettakollen høydebasseng.

GAUSTAD: Dermed sikret Arbeiderpartiet, Venstre, SV, KrF og Rødt flertall for byrådets forslag, som også gikk gjennom i byutviklingskomiteen uken i forveien. De ønsker Gaustadveien og Sognsvannsveien som anleggsvei i begge retninger, med mellom 50 og 150 passerende lastebiler om dagen. Dette til sterk protest fra beboerne i veien, som frykter for sikkerheten til skolebarna og barnehagene i området.

Høyre og Fremskrittspartiet gikk mot sitt eget byråd, og ønsket Sognsveien og Nordbergveien gjennom Solvang kolonihager som innkjøringsrute for lastebilene, for deretter å kjøre massene ut via Gaustadveien og Sognsvannsveien.

Tidligere BU-leder Heidi Rømming ba på vegne av SV om en uavhengig vurdering og kvalitetssikring av Vann- og avløpsetatens valg av Vettakollen som plassering for høydebassenget, men ble avvist. Partiets ønske om at bystyrets vedtak sendes Miljøverndepartementet for stadfestelse (fordi anlegget og deler av utkjøringstraseen er innenfor markagrensen), ble enstemmig vedtatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere