RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vevkjerringene forteller

Når barna hører på fortellinger, må de bruke fantasien og lage egne bilder i hodet, i stor kontrast til dagens TV- samfunn, sier Siri Engh.

Bøler: Hun fortalte eventyr på Bøler bibliotek sammen med Liv Løvlien denne helgen. De utgjør Vevkjerringene og blir støttet av bydel Østensjø for å holde fortellerstunder for barn i nærmiljøet. Denne gangen var temaet "Dyreeventyr", og de hadde med seg gjesteforteller Georgiana Keable, som var læreren deres da de tok kurs i fortellerkunst på høyskolen i Oslo.

Leoparder og frosker

De tre fortellerdamene hadde øvd inn hver sine seksjoner der alle historiene dreier seg om dyr på en måte. Barna fikk blant annet høre fortellingen om "Skinnvotten", "Hanen som lærte å gale", i tillegg til historier om alt fra frosker til leoparder og bøfler.
Det er så spennende å fortelle for barn. Man får så klar tilbakemelding og man treffer eller ikke. Jeg har fortalt for små barnehagebarn så lenge som en halv time i strekk og de satt som tente lys, sier Engh. Kompanjong Løvlien forteller at hun merker at tidene har endret seg. Nå er man vant til å få stimuli både fra bilde, lyd og til og med lukt, så kan det å høre på en fortelling kan virke tamt i forhold.
De voksne må ha større intensitet for å nå fram til barna i dag. Men det er fortsatt verdsatt med fortellinger når du først fanger oppmerksomheten deres. Det er en helt annen ting å lære seg å bruke fantasien enn å få alt servert på TV- skjermen, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere