RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi blir her!

Avgangselevene som studerer på Ingeniøravdelingen ved Høgskolen i Oslo får ikke flytte inn i det nye bygget likevel. Leder for Studentparlamentet er fornøyd med den endelige avgjørelsen om å bli i Vika ut semesteret.

VIKA: Dette er ingen stor overraskelse, det har vært så mye frem og tilbake. Det er utrolig kjedelig, sier Babourcarr Sarr, student ved informasjonsbehandling, avdeling Vika

Jeg har aldri hatt helt troen på at flyttingen kom til å bli noe av for oss, sier han. Det hadde han rett i.


Fornød med å bli på Vika

Siste frist for flytting for de resterende elevene ble satt til påske. Med en kort mail 12. februar fikk elevene beskjed om at det ikke ville bli noen overflytting til Pilestredet 35 dette semesteret, sendt fra styret, uten noen videre begrunnelse.

Det er styret som har kommet med disse datoene, vi på denne avdelingen har jobbet med å forlenge leiekontrakten her i Vika, slik at vi kunne bli her ut dette semesteret, forteller dekan ved avdelingen på Vika, Per Øystein Staff, og legger til at de ansatte ved avdelingen forsto at det kom til å bli problematisk med flyttingen da beskjeden om at bygget ikke var klart kom i desember.

Vi har vært instilt på å bli her, og det var ikke noe problem å få forlenget leiekontrakten, fortsetter dekanen, som er fornøyd med at elevene kan slå seg til ro med en avgjørelse.

Avgangselevene får derfor aldri flytte inn i Pilestredet 35, som nå skal bli ferdig i august.

Innen den tid må de få bygget på plass, det tar jeg for gitt, sier Staff.


Slipper unna byggeplass

Staff synes det er kjedelig at flyttingen ikke har gått som planlagt, spesielt siden dette medførte at elevene mistet en leseuke.

Vi planlegger studieårene et år i forveien og planla derfor etter det vi visste og hadde fått beskjed om. Vanligvis er det en leseuke i desember hvor elevene kan gå gjennom det de har lært og få litt veiledning. Dette er en ordning elevene setter pris på, men dette fikk de ikke i år, den uken skulle brukes til flytting. Det er kjedelig at de måtte miste denne, når de ikke skulle flytte likevel.

Staff innrømmer at han er lei av å vente, men at de må ta det med godt humør og at studentene nå slipper å flytte til et uferdig skolebygg.

Dette har ikke gått utover studentene, det er verre for de som har forkurs i Pilestredet. De sitter midt i en byggeplass, og lærerne har kontorer der. De eneste konsekvensene det får, er for lærerne her. Gamlebygget har vi jo ikke mer, så lærerne er stuet sammen på fellesrom. Plassen er jo mindre, men det går fint.


Problematisk læremiljø

Det har vært store forsinkelser, og vi trodde at vi skulle flytte til tross for at at bygget ikke var ferdig. Vi ville bli værende på Vika i stedet for å flytte til en byggeplass, så forlengelsen av leiekontrakten her er vi veldig glade for, sier Sam Zarrabi, leder for Studentstyret UI.

Han føler at det er viktig at studentene får ro til å være studenter, noe de ikke ville fått dersom de flyttet inn i det uferdige bygget i Pilestredet. Noen studenter har allerede inntatt lokalene, men få er fornøyd. Det har vært store mangler, blant annet med vannet, lav temperatur, og strøm som kommer og går.

Dette er et problem for læringsmiljøet. Jeg føler at dette nesten er en skandaløs prosjektering fra styreledelsen. De har hele tiden visst om forsinkelsene, men fortsatt ville de ha oss til å flytte, sier Zarrabi som rosen de ansatte ved Vika avdelingen.

Ledelsen her i Vika har vært helt på nett med oss studentene og jobbet for at vi skal kunne bli her nede. Våre argumenter for å ikke flytte dette semesteret er at det er ugunstig å flytte mitt i et semester og en eksamensperiode, for å komme til et bygg som er uferdig og ikke spesielt gunstig slik det er nå, sier Zarrabi.

Han har tro på at Pilestredet 35 vil bli ferdig til sommeren.

Jeg regner med en normal fremdrift og håper på at byggingen vil bli ferdig. Men nå er vi glad for at vi kan holde oss her, hvor avdelingen fungerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere