RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi blir ikke tatt på alvor


Barne- og ungdomsrådet i Bydel Sagene er skuffet etter at BU stemte ned forslaget om stemmerett til 16-åringer. Her representert ved leder Kim Sidenius (f.v.), Peter Hedstein, Ingvild Haus Grønlien og Stine Freire Aarhus. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Barne- og ungdomsrådet i Bydel Sagene er skuffet etter at BU stemte ned forslaget om stemmerett til 16-åringer. Her representert ved leder Kim Sidenius (f.v.), Peter Hedstein, Ingvild Haus Grønlien og Stine Freire Aarhus. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Barne- og ungdomsrådet er skuffet etter at flertallet i BU stemte mot et forslag om stemmerett til 16-åringer.

SAGENE: Vi er veldig skuffa. Det føles litt urettferdig, sier leder av barne- og ungdomsrådet (BUR), Kim Sidenius.

Det var i møtet i bydelsutvalget (BU) sist torsdag, at et flertall bestående av H, FrP og deler av Ap nedstemte et forslag om å gjøre Bydel Sagene til forsøksbydel for stemmerett for 16-åringer. BUR har tidligere gitt klart uttrykk for at de ønsker ordningen, både fordi de mener det vil øke den politiske bevisstheten blant unge og for at unge skal ha større mulighet til å bli hørt.

Svekker tilliten

Vi føler ikke at vi fikk noen god grunn for at de sa nei. Det ble mer en debatt om man var for eller mot stemmerett for 16-åringer, og ikke om vi skulle bli med i en prøveordning, sier Peter Hedstein, og får støtte fra Sidenius.

Jeg skjønner bare ikke hva vi kunne tape på å bli med. De sier jo hele tiden at de vil at ungdom engasjerer seg, men det virker jo ikke som om de støtter det. Når de sier at dette er noe de stemte mot med tungt hjerte, så synes jeg bare det hørtes tullete ut, sier Sidenius.

Akkurat nå føler jeg at vi ikke blir tatt på alvor. Det svekker tilliten til politikerne, sier han.

Det var Venstre som opprinnelig fremmet forslaget, og gruppeleder Inge Carlén (V) la ikke skjul på sin skuffelse over at ikke et samlet Ap støttet forslaget.

Jeg har ingen forståelse eller aksept for at vi sier nei. Det er det Ap har gjort som skuffer meg mest, sa han fra talerstolen.

Tidligere leder av BUR, Jørgen Foss (Ap) var den eneste i Ap som støttet forslaget, og han var skuffet over at det ikke fikk flertall.

Jeg synes det er forferdelig at bydelen ikke vil være med. Bydel Sagene har mangfoldet, samtidig som vi har en veldig lav valgdeltakelse. Vi taper jo ingenting på å prøve, sier han.

Gir ikke opp

Men selv om lokalpolitikerne ikke ville støtte forslaget gir ikke BUR opp håpet om at 16-åringer kan få stemme ved valget i 2011.

Vi har ikke gitt opp håpet. Det er flere andre bydeler som skal stemme over forslaget, og hvis de sier nei, så blir ikke Oslo representert i forsøksordningen. Da blir vi kanskje pålagt å stille med en bydel, sier Kim Sidenius.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere