RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi digger smågodt!


En super Android-mobil av den meget portable sorten.
En super Android-mobil av den meget portable sorten.
Liten av størrelse, men konge av kafebordet.

AMOBIL.NO: Det er sjelden telefoner overrasker slik Xperia X10 Mini gjør. Hadde du ventet kun en marginalt slanket versjon av storebroren X10, må du tror om igjen.

X10 Mini stiller nemlig i en klasse for seg selv og gjør så absolutt ikke skam på Mini-navnet. X10 Mini er virkelig mini.

Les også vår test av Sony Ericsson Xperia X10

Pek nese til Apple

Det er ikke få Apple-zombier som gladelig viser frem Iphonen sin ved å legge den lett synlig på kafébordet. Klasker du en X10 Mini i bordet ved siden av, vil nok mang en Iphone-eier bli lang i maska der de sitter med sin-ikke-fullt-så-kule-telefon-lenger.

X10 Mini er funksjonsrik og har bøttevis av sjarm, og er intet mindre enn en fulltreffer fra Sony Ericsson. Prislappen bærer heldigvis ikke preg av at dette er en høyt profilert modell fra Sony Ericsson som også har rukket å få en Red Dot Deisgn Award for 2010.

Er du ikke fornøyd med utseendet til X10 Mini, kan du bytte ut bakdekselet med en mer fargerik variant.

Forum: Hatt denne i demo siden i går. Smarte løsninger i forhold til skjermen!

Etter den søte kløe...

Noen kameler må du svelge som X10 Mini-eier. Det overlegent største ulempen man må svelge, er den lille skjermen. Med kun 2,55 tommer skjermdiagonal er ikke dette telefonen for å se hele spillefilmer på eller vise masse informasjon samtidig på skjermen.

Allikevel fungerer den kapasitive skjermen bra. Det er urimelig å innvende at skjermen er liten. Det er en naturlig konskvens. X10 Min er tross alt en bitteliten telefon.

Sony Ericsson har gjort en utmerket jobb med å tilpasse menyene til størrelsen på skjermen, slik at du sjelden savner en større skjerm. Faktisk er X10 Mini i mange tilfeller enklere å bruke enn andre telefoner med langt større skjerm.

Få valg - god kvalitet

Noen steder legger du merke til at menyene er svært forenklede. For eksempel er det svært få innstillingsmuligheter både for kameraet og musikkspilleren. I praksis opplevde vi ikke dette som noe problem.

Langt viktigere er det at kvaliteten er god. Og det er den i X10 Mini. Musikkspilleren leverer utmerket lyd, og du kan koble til egne hodetelefoner i den innebygde minijack-inngangen.

Les også: Stor test av musikkmobiler

Kameraet tar på sin side gode bilder, og kan måle seg med det meste av mobilkameraer med 5 megapikslers oppløsning.

Den lille skjermen har sine fordeler utover at telefonen blir liten. En liten skjerm bruker mindre strøm, og X10 Mini går et par dager mellom hver opplading selv med ivrig bruk.

Med mer moderat bruk trenger du neppe ta frem laderen to ganger i uken.

Android slår sjelden feil

Et av få ankepunkter ved X10 Mini er at menyene er basert på Android 1.6. Nå er det versjon 2.1 som gjelder, så Sony Ericsson ligger litt bak akkurat her.

Les også: Android 2.2 er her

I praksis er det ikke sikkert dette har så stor betydning. Menyene er som sagt enkle å bruke, telefonen fungerer stabilt og du kan enkelt installere en drøss av programmer og spill fra Android Market.

Når telefonen i tillegg er kjapp i responsen har vi lite å klage på.

Få konkurrenter

Vil du ha den mest avanserte Android-telefonen og stor skjerm, er ikke X10 Mini for deg. Da er det HTC Desire du skal velge.

Les vår test av HTC Desire

Vil du derimot ha en liten telefon som vekker oppsikt uten å virke klysete, så er X10 Mini midt i blinken.

For en relativt rimelig penge får du en sjarmerende liten telefon som som kan by på alt unntatt de aller mest avanserte finessene.

Finn prisen på dette produktet i Prisguide.no

Les hele anmeldelsen av Sony Ericsson Xperia X10 Mini på Amobil.no

Les også disse sakene på Amobil.no

Motorola flipper ut

Bli Wi-Fi-sosial med Nokia

Se Symbian i ny drakt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere