*Nettavisen* Nyheter.

Vi ender opp i Luksusfellen

Kjell Omdal Erichsen (H) mener Ap og SV har urealistiske løsninger på en pressa bydelsøkonomi. ARKIVFOTO

Ap og SV vil gjøre Bydel Sagene til en gjeldsslave, mener Kjell Omdal Erichsen (H).

SAGENE: De millionene som Ap og SV har i sitt alternative budsjett er ikke mer reelle enn monopolpenger, sier Omdal Erichsen , som reagerer kraftig på Jørgen Foss' (Ap) kritikk av byrådsbudsjettet i forrige ukes utgave av Østkantavisa.

Forliket med Frp og Høyregir en økt ramme på 0,30 prosent. Hadde jeg pissa i Maridalsvannet så ville økningen i prosent vært større, sa Foss.

Jeg vet ikke om Foss har vært og sett Maridalsvannet, men det er stort. Det er vel snakk om at han må tisse noen hundre tusen liter, sier Omdal Erichsen ironisk.

Det er selvfølgelig den humoristiske siden av det, men det alvorlige siden er at Ap og SV ønsker at byrådet skal ta opp lån for å gi mer penger til bydelene. Selvfølgelig ønsker vi også oss mer penger, men å ta opp lån er totalt urealistisk, sier Omdal Erichsen.

Resultatet blir at kommunen må betale så mye i renter og avdrag at vi må kutte 250-300 millioner kroner i år. Da ender vi vel opp i Luksusfellen, sier han med referanser til tv-programmet der folk med finanstrøbbel får hjelp.

Er det noe finanskrisa har vist oss, så er det at man ikke har noen garantier for framtidige inntekter, og derfor kan ikke vi politikere tillate oss å la driftsbudsjettene vokse inn i himmelen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag