RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi er dypt ulykkelige

Her er svarene til Hans Høegh Henrichsen (Frp) og Bjarne Ødegaard (H) knyttet til spørsmålene om situasjonen i nattjenesten.

1 Hva er din/ditt partis reaksjon på artiklene over?

2 Hvordan opplever dere dagens situasjon i nattjenesten?

3 Er du/deres parti fornøyd med dagens tjenestetilbud i hjemmesykepleien/nattjenesten? (Begrunn svaret)

4 Ville dere stemt for det samme budsjettet dersom dere skulle behandlet det på nytt i morgen?

5 Hva kan gjøres for å bedre forholdene for både ansatte og brukere?1. Vi som representerer FrP og Høyre, finner det høyst urettferdig at bydelens administrasjon, og enda mer de mange i hjemmesykepleien og hjemmetjenesten som dag ut og dag inn gjør en sterk og ansvarsfull innsats for våre eldre, får over seg hele tyngden av den kritikk som kommer frem i avisens reportasje om enkelttilfeller, og da innenfor et system som de selv kan gjøre lite med.

Bydel Frogners økonomistyring er etter et enstemmig bydelsutvalgs oppfatning Oslos mest effektive. Bydelens administrasjonsomkostninger er skåret ned til å ligge på byens langt laveste nivå. Man er ene og alene innrettet på maksimal innsats for å fylle de oppgaver som bydelen har ansvar for overfor sine innbyggere, og da mer enn noe annet innenfor områdene velferd, helse og eldreomsorg. Her finner vi de mange dyktige og dedikerte pleiere og annet helsepersonell som nå har fått stadig tyngre oppgaver, men som de likevel utfører på en beundringsverdig måte så langt kreftene rekker. Vi finner samtidig grunn til også å nevne at de brukerundersøkelser som fra tid til annen er utført, alle har gitt bydelen et utmerket skussmål.2. Vi er dypt ulykkelige over dagens situasjon når det gjelder bydelens økonomiske rammer. Vi fortsetter våre anstrengelser overfor de ansvarlige myndigheter i stat og kommune for å oppnå at bydelen kan komme tilbake til å kunne yte alle de tjenester som vi ønsker at våre eldre skal nyte godt av. Når det gjelder nattjenesten spesifikt, noterer vi oss at bydelen på bakgrunn av en særlig aggressiv utskrivningspraksis fra det lokale sykehus' side i de senere måneder, har fått flere nye pasienter med store pleiebehov. Dette har medført at nattjenesten har måttet utvides så lenge denne situasjonen vedvarer.3. Som det fremgår klart foran, er verken FrP eller Høyre tilfreds med dagens situasjon når det gjelder tjenestetilbudet i hjemmesykepleien. Vi er imidlertid sterkt kritiske til at Lokalavisen har benyttet tabloidformen for å trekke frem enkelttilfeller og derved ramme det dyktige personell som tjenestene er avhengig av, og derved også risikere å skape utrygghet hos nåværende og fremtidige brukere av disse tjenester. Det ville vært langt rimeligere å opplyse leserne om den virkelige situasjon - som også inkluderer nattjenesten - og kanskje være med blant pådriverne for å få de ansvarlige myndigheter vekket opp til positiv handling.4. Gitt de økonomiske forutsetninger som bydelen er tvunget til å arbeide under, ville vi ikke hatt annet å gjøre enn å gå inn for budsjettet i den samme form som det fikk da det ble vedtatt av et enstemmig bydelsutvalg i desember 2008. Men, vi er enige med Lokalavisen i at "Noe er riv ruskende galt", dog ikke i måten det fremstilles på.5. Når det gjelder hva som kan gjøres for å bedre forholdene for både ansatte og brukere, vil vi si oss enig i hva også SV uttaler, nemlig at bydelens økonomiske ramme må bedres betydelig. FrP og Høyre vil fortsette sine utrettelige anstrengelser for å vinne fullt gehør for kravet om at bydelen må bli gitt en økonomi som tillater at man kan nå tilbake til det høye nivå på tjenestetilbudet som i alle år tidligere har kjennetegnet bydelen.Bjarne Ødegaard (H)

Bydelsutvalgets leder Hans Høegh Henrichsen (FrP)

Bydelsutvalgets nestleder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere