Gå til sidens hovedinnhold

Vi er her alltid. Også i julen

De er der for deg som ikke har så mange å prate med i juledagene.

OSLO: Kirkens SOS er Norges største krisetjeneste på telefon og internett.Kirkens SOS - døgnåpen krisetelefon 815 33 300.

Eller: www.kirkens-sos.noVi har en døgnåpen krisetjeneste for den som trenger et menneske å snakke med. I gjennomsnitt besvarer vi mellom 500 og 600 henvendelser per døgn. Det er viktig for Kirkens SOS å minne folk om at vi er her alltid også i juledagene, sier daglig leder i Kirkens SOS i Oslo, Ingen Johanne Aas.

Forsterkes i julen

Erfaringsmessig er det slik at både de gode og de vanskelige tingene forsterkes i julen. Ensomhetsfølelse, angst eller sorg trer gjerne tydeligere frem i høytider. Slik er det også med glede, fellesskapsfølelse og opplevelse av tilhørighet, sier Aas.

Kirkens SOS har ikke nødvendigvis større pågang i juledagene, for mange av oss har faktisk noen å være sammen med og noe å gjøre på høytidsdagene. Men vi er her for de som ikke har det, og for de som trenger et helt annet menneske å dele sine tanker og følelser med, sier Inger Johanne Aas.

Mange unge mennesker velger å skrive SOS-meldinger via internett til Kirkens SOS i høytidsdagene. De opplever at de slett ikke har det bra, selv om de er sammen med familien, og så bruker de internett som en ventil for vanskelige følelser.

Vi er her med støttende svar til alle innen 24 timer, forsikrer Aas.

Krevende familiesamvær

De fleste som ringer Kirkens SOS gjennom året, snakker om ensomhetsopplevelse, psykisk smerte eller relasjonsproblemer. Mange mennesker kjenner at høytider forsterker kompliserte familieforhold og opplever familiesamvær som krevende. Det som helst skal være trygt og godt og hyggelig, blir vanskelig og uforutsigbart fordi relasjonene er preget av oppbrudd, konflikt, rus eller savn av noen som var der før.

Det viktigste Kirkens SOS kan gjøre, er å være lyttende tilstede og forsøke å forstå de som tar kontakt. Vi vet at en samtale med et annet menneske kan gi følelsesmessig avlastning og dempe indre spenninger. Våre frivillige er her, klare til samtale, hele julen, avslutter daglig leder Inger Johanne Aas.SOS-meldinger: På www.kirkens-sos.no kan du sende meldinger via internett og få svar innen 24 timer.Kirkens SOS døgnåpen krisetelefon 815 33 300.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg