RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi er ikke bygdedyr!


Slik kan det se ut en vanlig helg ved Movatn. Foto: Trond Lørenskogen
Slik kan det se ut en vanlig helg ved Movatn. Foto: Trond Lørenskogen
Tom-Espen Møller har høstet særdeles sterke reaksjoner etter at han i et debattinnlegg karakteriserer innbyggerne på Movatn/Sørbråten som «bygdedyr».

MOVATN: Tom-Espen Møller (H), medlem av Kultur- og oppvekstkomiteen i Bydel Nordre Aker, har kastet en brannfakkel inn i den allerede hete debatten om parkeringssituasjonen ved Movatn.

Si din mening i kommentarfeltet under.

Skiturer fra det snøsikre og familievennlige Movann er noe som flest mulig bør få anledning til å oppleve. Marka tilhører alle innbyggerne i Oslo, og Movann er ikke en del av reviret til bygdedyret som tilsynelatende trives i området, skriver Møller i et innlegg i Nordre Aker Budstikke.

Parkerer i private oppkjørsler

Innlegget er basert på situasjonen som oppstår når ivrige skiturister kommer trekkende i bilene sine for å nyte de nydelige skiforholdene rundt Movatn. '

LES OGSÅ: Sikkerheten det største problemet

Men problemet er at det ikke finnes plasser hvor disse bilene kan parkeres. I stedet parkerer de på private veier, til stor ergrelse for lokalbeboerne.

Nordreakerbudstikke.no har til og med vært i kontakt med en kvinne som opplevde at skiturister parkerte i oppkjørselen deres.

«Rabiate personangrep»

Etter at Møller i et tidligere innlegg i Nordre Aker Budstikke tok til orde for flere offentlige parkeringsplasser ved Movatn, høstet han reaksjoner han selv karakteriserte som «rabiate personangrep og grove usakligheter». Men oppfølgerinnlegget roet på ingen måte stemningen.

LES OGSÅ: «Snøhølet» Movatn trenger avlastning!

Hvorfor skal det anlegges flere parkeringsplasser på Movann? Hvorfor kan ikke skigåere parkere på Movassbekken og Skar? Hver eneste helg er over halve plassen på Movassbekken helt tom, skriver Stine De Wahl i en kommentar på Nordreakerbudstikke.no.

Flere av leserne mener det heller burde legges til rette for flere tog.

Dette var søren meg så frekt av Møller at jeg ikke finner ord!!! Jeg bor på Sørbråten, ønsker alle skigåere velkommen med tog. Kjør gjerne bil, men dessverre har vi ingen parkeringsplasser å tilby, skriver Ronny.

Be om unnskyldning

Det er særlig karakteristikken av beboerne ved Movatn/Sørbråten som «bygdedyr» som har vakt sterke reaksjoner blant leserne.

Disse kommentarene hvor du beskriver beboerne på Movann som Bygdedyr er veldig upassende. Dette var frekt og her bør du utvise respekt for lokalbefolkningen og be pent om unnskyldning, skriver Åse som bor på Ullevål Hageby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere