Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er klare for julemesse!

Lørdag er det full fart i Røa kirke, med folk, gevinster og kaker ut og inn dørene hele dagen. Det er duket for årets julemesse.

RØA: Og midtveis i julemessen blir det til og med en gratis minikonsert inne i kirken – en passe dose til å få opp den gode førjulsstemningen.

– Vi gleder oss, vi også! sier Eva Jærv Ekrheim, primus motor for den årlige julemessa i Røa kirke.

– I år arrangeres den for 29. gang, og vi regner med at det blir folksomt helt fra det øyeblikket dørene åpnes klokken 10.00.

– Hva skjer på årets julemesse?

– Her blir det salgsdisker med mye fint håndarbeid, kaketombola og åresalg hele dagen. De yngste finner nok fort veien til den populære fiskedammen; og så er det selvsagt et betydelig sosialt liv rundt kafébordene. For noen er kanskje dagens høydepunkt den lille minikonserten klokken 13.00, der både Røa Kirkes Jentekor og Sørkedalen Barnekor deltar i år, opplyser Jærv Ekrheim.

– Hvem har laget alt det fine som selges?

– Mange har bidratt, sier Eva Jerv Ekrheim. – Ikke minst alle de som samles gjennom hele året for å produsere. Vi treffes på mandager, og det er plass til flere. Strikkede slumretepper, håndlagde kniver, tovede votter, syltetøy, julebakst og pynteting som både er nyttige og vakre – noe kan kjøpes, og noe kan vinnes.

– Pengene som kommer inn denne lørdagen, hvor blir det av dem?

– De går i sin helhet til to prosjekter som vi ønsker å gi vår støtte til. Det ene er et stort sykehus i Tanzania, der de sårt trenger ressurser for å holde hjulene i gang. Det andre er et kristent misjonsarbeid som Nora og Kaare Hagen er knyttet til i Mexico. Dette er to mennesker som ikke sparer seg, og som forvalter «våre» penger på en beundringsverdig måte, sier Jærv Ekrheim.

Julemessen åpner dørene på lørdag 19. november klokken 10.00 og stenger klokken 16.00.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg