RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi er mindre syke


 
 
Sykefraværet i Oslo går ned, viser ferske tall fra Nav.

OSLO: – Oslo er det fylket som ligger nærmest måloppnåelse. Dette viser at langsiktig og systematisk sykefraværsoppfølging har gitt resultater, sier fungerende fylkesdirektør Hege Farnes Hildrum i NAV Oslo.

Det legemeldte sykefraværet har nemlig sunket med 14 prosent i hovedstaden, sammenliknet med andre kvartal i fjor. Oslo er fylket med den nest laveste andelen legemeldt sykefravær.

Flere årsaker

– At sykefraværet synker kan ha flere årsaker. Erfaring viser at søkelys på sykefravær har en positiv effekt, og den offentlige debatten har trolig ført til økt bevissthet blant arbeidstakere, arbeidsgivere og leger. I tillegg viser forskning at sykefraværet ofte går ned etter en periode med økning i arbeidsledighet, sier Hildrum.

Et av målene i IA-avtalen er å redusere sykefraværet med 20 prosent. Siden inngåelsen av IA-avtalen i 2001 har sykefraværet i Oslo gått ned 19 prosent.

Nedgangen i sykefraværet gjelder samtlige næringer sammenliknet med i fjor, men jordbruk, skogbruk og fiske har hatt den største nedgangen i sykefraværet på hele 45,7 prosent.

Sykefraværet er høyest innen transport og lagring med et sykefravær på 7 prosent.

Nedgang i alle bydeler

Alle bydelene i Oslo hadde en nedgang i sykefraværet fra 2. kvartal 2009 til 2. kvartal 2010. Sykefraværet gikk mest ned i Bydel Bjerke og Bydel Frogner med henholdsvis 19,6 prosent og 18,9 prosent.

Det er store bydelsvise forskjeller i sykefraværet. Sykefraværet er høyest i Bydel Stovner med 7 prosent og lavest i Bydel Nordre Aker med 3,6 prosent.

– Forskjellene mellom bydelene kan blant annet ha sammenheng med hvilke næringer innbyggerne jobber innen. Bydeler med lavt sykefravær har som regel en større andel arbeidstakere som jobber innenfor næringer med lavt sykefravær, forteller Hildrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere