*Nettavisen* Nyheter.

Vi er positivt overrasket

Velforeningen i området er glade for at de endelig får igjen lekeområdet for ungene.

Abildsø: Vi er veldig tilfredse med at bydelen holder det løftet de ga oss muntlig, men som de ikke kunne garantere, sier leder i velforeningen i området, Gisle Gulbrandsen.

Beboerne i området kjempet hardt for to år siden for at den midlertidige barnehagen ikke skulle bli plassert på friluftsområdet deres.

Det vi har opplevd som overraskende positivt er at det er overveiende mange barn fra abildsøområdet som har brukt paviljongene. Dermed har de fleste kommet til fots eller i vogn, så vi har ikke hatt noe særlig trafikk problemer. Kommunen har også oppgradert kloakknettet i området, så vi har heller ikke hatt problemer med det siden barnehagen kom. Alt i alt har det vært greit å ha dem som nabo, sier Gulbrandsen.

Ønsker tilbakeføring

Nå ser han frem til at reguleringssaken skal opp og håper at hele området skal bli regulert til friområde.

Jeg håper vi finner en god måte å bruke området på og håper at vi fortsatt kan få til en lekeplass, hvor vi også kan ha skøytebane om vinteren igjen. Dessuten håper jeg at området vil bli tilbakeført til den tilstanden det var før den midlertidige barnehagen kom. Halve området er automatisk vernet etter fortidsminneloven på grunn av funn av bålgroper og stolpehull. Nå vil velforeningen samarbeide med kommunen og høre hvilke planer de har, slik at vi kan få til en best mulig bruk av plassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.