*Nettavisen* Nyheter.

Vi er samlet!

Ap-politiker Ivar Christiansen avviser splittelse i partiet. Arkivfoto

Ap-politiker Ivar Christiansen avviser at Oslo-partiet er splittet i en høyre- og venstrefløy. Politisk står vi samlet, sier den gjenvalgte nestlederen.

GREFSEN: I helgen var det årsmøte i Oslo Ap, og nytt styre skulle velges. Bydelsutvalgsmedlem (BU) i Nordre Aker, Ivar Christiansen, fortsetter enstemmig valgt som den ene av to nestledere sentralt. Han ble valgt sammen med Beate Svenningsen, for den neste 2 års perioden. Og Jan Bøhler fortsetter som leder.

Ingen splittelse

I forkant av årsmøtet har blant annet Aften skrevet om «konflikten» mellom høyre- og venstrefløyen i Oslo-Ap, i forbindelse med innstillingene til vervene. Men noen høyre- og ventresplittelse i partiet vil ikke Ivar Christiansen være med på.

Jeg tar sterk avstand fra at det er noen splittelse i Oslo Ap. Etter min mening er vi et veldig samlet parti når det gjelder politikk, og det finnes ikke noen radikal fløy eller «høyre»-fløy i partiet, sier Christiansen.

Personvalg

Men det er klart at det er forskjellige meninger om personsammensetninger i styret, og at vi ved personvalg kanskje deler oss i forskjellige leire. Likevel, slik har det alltid vært, og det vil det sikkert fortsatt være fremover. Men det ligger ingen dramatikk i det, sier Christiansen.

Kokte på årsmøtet

Og han kan fortelle om høy temperatur på årsmøtet forrige lørdag.

Det kokte i salen. Både Nina Tangnæs Grønvold og undertegnede var forhåndsinnstilt til nestleder-vervene. Og stemningen var til å ta og føle på da Beate Svenningsen likevel tok det andre nestledervervet fremfor Tangnæs Grønvold, med 114 stemmer mot 106, forteller Christiansen.

«Business as usual»

For Arbeiderpartipolitikeren fra Grefsen betyr vervet «business as usual».
Jeg fortsetter som før, i tillegg til at jeg er varamedlem i bystyret og gruppeleder i BU, forteller Christiansen.

Hva innebærer det å være nestleder, foruten styrearbeid og styredeltagelse?

I tillegg skal nestlederne avlaste lederen ved behov, og blant annet delta på arrangementer hvor det er ønskelig at Ap bidrar. Og de finnes det mange av, sier Christiansen.

I pose og sekk

Hvordan får du tid til all politikken ved siden av full jobb?

Jeg er et Ja-menneske som trives med det jeg gjør. I tillegg forsøker jeg å være masse sammen med familien med barn og barnebarn. Jeg føler faktisk at jeg er heldig og får både i pose og sekk, forteller politikeren, som også driver med litt skuespill på si.

Kona er med i Akerselva Kultur- og teaterlag. Så da må jeg nesten ta de rollene jeg får beskjed om. Akkurat nå så spiller jeg i «Brannmester Berg», på brannmuséet på Grønnland, med premiere 14. april, forteller Christiansen, som forresten også er nestleder i Maridalsspillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag