Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er vel litt i limbo alle sammen etter terroren

Terrorangrepene 22. juli har pustet politikerne i nakken før valgkampen. Men hvordan synes toppkandidatene valgkampen har vært?

Bjørnar Moxnes, Rødt:

– Det har vært en god valgkamp. Rødt har ikke hatt noen problemer med å fremme sine saker, eller synliggjøre oss. Det viktigste for Rødt er å føre en antirasistisk politikk, og jeg tror folk har begynt å få øynene opp for at det er farlig med muslimhets. Fordi antirasisme er vår hjertesak har vi ikke måtte endre noe i vårt valgkampprogram etter 22. juli.

Del på Facebook

LES ALT OM VALGET I OSLO HER

– Alle partiene har ført en god kamp, bortsett fra Høyre som prøver å føre en ordførerkamp med Fabian Stang i spissen. Det blir jo feil, det er jo ikke ordføreren som styrer byen vår.

Øystein Sjøtveit, Frp:

– Vi er vel litt i limbo alle sammen, med terroren som bakteppe. Men jeg synes valgkampen har vært helt grei, og ganske lik som i fjor, bortsett fra at den kom senere i gang i år.

– Det eneste jeg savner er mer fokus på partienes forskjeller og saker, det er alt for stor fokus på meningsmålingene. Vår hjertesak er jo eldreomsorgen, og vårt mål er å få 1000 nye sykehjemsplasser i løpet av fire år.

Ola Elvestuen, V:

– Valgkampen er godt i gang, det kjennes hvertfall slik ut innenifra, men jeg skulle ønske at forskjellene på partiene kom tydeligere fram og at det ble fokusert mer på sakene partiene vil jobbe med.

– Venstres viktigste sak er billigere og bedre kollektiv i byen. Spesielt viktig er det å få prisen ned på månedskort, i tillegg til å oppgradere trikkespor og trikken. Vi vil også ha vakter, mer lys og nattkollektiv for å øke tryggheten i byen. At terroranslaget har satt preg på oss er jo tydelig, men kommunevalget er kommet litt på siden av dette. Kort og intensiv kamp som gjennomføres på en bra måte med tanke på hva som har skjedd. Jeg føler at vi ikke må legge bånd på oss selv.

Stian Berger Røsland, Høyre:

– Det ble jo en anderledes start på valgkampen, men etterhvert har det blitt en valgkamp som er mer lik de foregående. Jeg er tilfreds med valgkampen hittil og mener at temaene har vært gode. På en annen side lever vi, som står midt oppe i det, i en boble og det er hektisk for oss.

– Høyre har to hjertesaker. Den ene skole og fokus på enda bedre utdanning. Da med et såpass godt nivå at Osloskolen kan måle seg med andre i Europa. Det andre er trygghet i byen vår. Politiet har nå 140 færre ansatte, og det er ikke bra. Vi må jobbe for å trygge Oslo på alle måter. Også ved bruk av vakter og lys.

Andreas Behring, Sv:

– Vi er preget av terroranslagene og kjenner jo på det. Men jeg opplever at valgkampen er blitt slik vi trodde. Det er mange saker hele tiden, og dagsorden er ganske spredt. For Sv er det viktigtigste barn og unge. Vi vil ha flere lærere og vi vil gi elever og lærere mer tid på skolen.

– I tillegg fokuserer vi på t-banen og ønsker oss ny tunnellgjennom sentrum. Så fort en ny tunnel er på plass, kan avgangene gå hyppigere. Avgang på bane og trikk hvert 5.minutt er noe vi vil jobbe for.

Aud Kvalbein, KrF:

– Jeg synes folk er positive til valget og valgkampen, selv om det er en litt spesiell valgkamp. Men jeg føler at vi når ut til folket og at mange er interresert.

– For Krf er eldreomsorgen veldig viktig. Vi vil ha flere sykehjemsplasser, og samboergaranti for eldre par som vil bo sammen på sykehjemmene. I tillegg er rusomsorgen viktig. Vi vil forsøke å forhindre rekruttering av unge til de tyngre rusmiljøene, og vi må ha et bedre ettervern etter endt rusbehandling.

Margaret Eide Hillestad, Sp:

– Valgkampen har vært veldig bra, selv om vi har hatt litt kort tid på oss. Jeg føler at 22. juli ikke legger noen demper på oss i Sp, men kanskje for de andre partiene. Likevel har vi tenkt oss om ekstra gang før vi sier noe, men det er bare sunt.

– Bolig til folk som trenger det og en grønnere by er våre kampsaker. I tillegg vil vi gi mer makt til bydelene i form av mere penger. Bydelen bør ha ansvaret for barna i deres område fra de er i barnehagen til de er ferdig med skolen. Utforming av bydelene bør bydelspolitikerne få bestemme selv.

Libe Rieber-Mohn, Ap:

– I partiet og i AUF er vi fortsatt sterkt preget av terrorangrepene, naturlig nok. Men valgkampen er veldig normal. Likevel har den vært anderledes siden vi kom sent igang. Det har vært hektisk. Jeg håper jo vi har fått fram det viktigste, men jeg ønsker å få fram at denne kampen står om byrådsledervervet og ikke om ordførersetet.

– Hjertesakene våre er å få en mer samlet by. Mer fellesskap og mindre forskjeller, og bedre integrering. Alle må lære seg norsk, barn og voksne. Når alle snakker samme språk, blir grunnlaget for fellesskap sterkere.

LES ALT OM VALGET I OSLO HER

UNGDOMSPANELET TESTER VALGKAMPBODER: SV: terningskast 2 – Høyre: terningkast 5

HVA MENER DU OM ÅRETS VALGKAMP? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Reklame

Husker du disse to idiotene?