RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi gir bort billetter til Oslo Jazzfestival!


Petter Wettre omtales som en virtuos, energisk og teknisk meget dyktig saksofonist. Se ham i kveld på Victoria! FOTO: Promo
Petter Wettre omtales som en virtuos, energisk og teknisk meget dyktig saksofonist. Se ham i kveld på Victoria! FOTO: Promo
Er du kjapp kan du i dag vinne gratis billetter til utvalgte konserter på Oslo Jazzfestival via dittOslo.no på Facebook.

Lik oss på Facebook her og vinn billetter i dag!

Send en E-post med navn og telefonnummer til nils.skumsvoll@dittoslo.no innen klokka 14:00.

VINNERNE KONTAKTES ETTER KLOKKEN 14.00 I DAG OG MÅ HENTES HOS OSS I OSLO SENTRUM SENEST KLOKKA 15.30…

Vi har billetter til følgende konserter:

Wettre/Kleive

Nasjonal jazzscene Victoria klokka 18.00

Petter Wettre omtales som en virtuos, energisk og teknisk meget dyktig saksofonist i en ekspressiv amerikansk spillestil. Han studerte ved Berklee School of Music i USA og har vært en sentral figur på jazzscenen siden tidlig på 1990-tallet med egne band så vel som i band som i Storeslem, Oslo Groove Company og The Trio med Ingebrigt H. Flaten og Jarle Vespestad. Han har utgitt en rekke meget vellykkede innspillinger i eget navn og har vunnet to Spellemannspriser for albumene "The only way to travel" med Per Oddvar Johansen og "Fountain of Youth" med Erlend Slettevoll, samt danskene Jonas Westergaard og Anders Mogensen. Kenny Wheeler, Dave Liebman, Gene Perla, Arild Andersen og Jon Christensen er blant musikerne Petter Wettre har samarbeidet med.

Audun Kleive er fra Skien og er yngre bror av organist Iver Kleive. Han har vært aktiv musiker siden tidlig 1980-tall med blant andre Anne Marie Giørtz, Sidsel Endresen, Nils Petter Molvær og Knut Riisnæs. Kleive har også spilt i storbandet Oslo 13 og med Terje Rypdals Chasers, og han var i flere år med i sagnomsuste Jøkleba sammen med Jon Balke og Per Jørgensen. Kleive har også samarbeidet med Marilyn Mazur, Bugge Wesseltoft, Mathias Eick og Arve Henriksen og har gitt ut flere CD-er under eget navn. I de siste år har han hatt base i Porsgrunn/Skien med eget lydstudio samtidig som han turnerer og medvirker på andres innspillinger. I 1989 ble Audun Kleive kåret til årets jazzmusiker av Foreningen Norske Jazzmusikere.

Besetning: Petter Wettre (saksofon), Audun Kleive (trommer)

Helge Lien Trio

Kulturkirken Jacob klokka 23.00

Helge Lien Trio tilhører eliten i norsk jazz. Trioen har gitt ut seks kritikerroste album og mottok Spellemannsprisen 2008 i jazzklassen for albumet "Hello Troll".

Dette er en vital og egenartet jazztrio som presenterer egenkomponert musikk side om side med nytolkninger av låter fra jazzens standardrepertoar. Helge Liens lyriske og dynamiske spillestil står sentralt i trioens uttrykk, men musikken preges også av et suverent samspill.

I tillegg til Helge Lien på piano består trioen av Frode Berg på bass og Knut Aalefjær på trommer. Disse tre eminente musikerne har bred erfaring fra en rekke andre prosjekter og band. Lien spiller med Silje Nergaard og er kjent fra Tri O’Trang. Berg er kjent fra Oslo Groove Company, men han har også spilt med blant andre Andy Sheppard og Dee Dee Bridgewater. Aalefjær har samarbeidet med Det Norske Blåseensemble og spiller med Kristin Asbjørnsen og Geir Lysne Ensemble.

Hjemme i Oslo trekker Helge Lien Trio alltid fulle hus, men de har også turnert over hele Skandinavia, samt i Tyskland, Canada og Japan. For tiden er trioen en del av den prestisjetunge utenlandssatsingen "Norwegian Jazz Launch".

Besetning: Helge Lien (piano), Frode Berg (bass), Knut Aalefjær (trommer)

Ketil Bjørnstad/Tore Brunborg/Jon Christensen

Oslo Domkirke klokka 23:00

Lørdag 21. august inviterer Oslo Jazzfestival til nattkonsert i Oslo domkirke, og det er tre av Norges aller fremste jazzmusikere som inntar scenen.

Komponist, pianist og forfatter Ketil Bjørnstad er en av Norges høyest aktede kunstnere. Han debuterte som klassisk konsertpianist i 1969, men allerede to år senere spilte han sammen med Svein Finnerud Trio. Etter hvert satte han stadig mer fokus på jazz og rock sammen med blant andre Terje Rypdal og Ole Paus. I 1973 platedebuterte Bjørnstad i eget navn sammen med Jon Eberson, Arild Andersen og Jon Christensen. Siden har Ketil Bjørnstad gitt ut over 50 album og spilt verden rundt. Cornelis Vreeswijk, Anneli Drecker, Kristin Asbjørnsen, Lill Lindfors, Palle Danielsson og Marilyn Mazur er blant andre musikere Bjørnstad har samarbeidet med. Hans inspirasjonskilder er mangfoldige, og han viser selv til navn som Bach, Stravinskij, Miles Davis og Thelonius Monk i tillegg til norsk folkemusikk og den britiske poeten John Donne.

Ketil Bjørnstads nyeste album "Remembrance" har høstet svært gode kritikker, og det er denne utgivelsen som danner utgangspunktet for konserten i Oslo domkirke.

Tore Brunborg er kanskje mest kjent fra tiden med Masqualero sammen med Nils Petter Molvær, Jon Balke, Arild Andersen and Jon Christensen, men helt siden studietiden på begynnelsen av 1980-tallet har Brunborg vært en meget ettertraktet musiker. Han har også en lang rekke imponerende meritter i eget navn. I 1989 komponerte han bestillingsverket "Tid" til Vossajazz, og i 2003 ga han ut det kritikerroste albumet "Gravity". Jon Eberson, Per Jørgensen, Bugge Wesseltoft, Rita Marcotulli, og Misha Alperin er blant musikerne Brunborg har samarbeidet med i egne og andres prosjekter.

Jon Christensen er blant Norges mest anerkjente jazzmusikere. Han spilte blant annet med Jan Garbarek på 1960- og 70-tallet, samt i Radka Toneff Quintet i perioden 1976–1978. I 1982 dannet han Masqualero sammen med Arild Andersen. Christensen har ellers spilt med mange av verdens største jazznavn som Dexter Gordon, Stan Getz, Sonny Rollins, Terje Rypdal, Keith Jarrett, Tomasz Stanko og Charles Lloyd. I fjor bidro Jon Christensen for øvrig til Oslo Jazzfestivals store hyllestkonsert til Radka Toneff i Den Norske Opera & Ballett. Han fikk Buddy-prisen allerede i 1967 og har mottatt tre Spellemannspriser.

Besetning: Ketil Bjørnstad (piano), Tore Brunborg (saksofon), Jon Christensen (trommer)
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere