Gå til sidens hovedinnhold

Vi gleder oss til 2010

Om ett år åpner Lambertseter senter i ny drakt. Vi gleder oss veldig! Stadig kjører vi forbi, og da blir nakken nesten vridd ut av ledd hver gang i vår iver etter å oppdage nye detaljer i hva som er skjedd siden sist. På National Geographic er det en egen serie om gigantiske konstruksjoner. Noen elsker slikt. Og på Lambertseter har vi liksom vår egen utgave av den serien hver dag for tiden. Før jul skal alt av utvendige vegger være ferdig. Det er flott, men synd for oss som klapper for hver modul som heises på plass.

Nordstrands Blad har mange minner fra Lambertseter senter. Vi har sett folk spille bort trygden sin på spilleautomater her inne. Vi har vært på bingo. Vi har vært på kino og besøkt et utall av konserter og møter på Symra. Vi har deltatt i mobilisering og kamp for å få beholde bydelskinoen.

Vi var til stede da Kai Adelsøn overleverte daværende kinosjef Ingeborg Moræus Hanssen tusenvis av underskrifter for å få beholde Symra. Hun var uberørt av engasjementet. Et helt lokalmiljø følte seg tråkket på. Men nå blir det kino. Og ikke bare for pensjonister, men for alle. Hver dag. I to saler. Det er så gromt at vi har ikke ord. Nesten alle andre kinoer i Oslo ligger i sentrum. Mens vi altså får en flunkende ny bydelskino av ypperste standard.

Vi håper Oslo Kinematografer spør folk som bor her hva vi vil se! Vi tror barnefilm kommer til å bli konge her oppe. Tenk om Knerten ble vist her i går kveld! Tenk så mange foreldre som hadde kost seg glugg over å se en lokal helt som Knerten på lokal kino uten å måtte frakte seg og smårollingene ned i sentrum. Vi innrømmer at vi også gleder oss til nytt pol. Nordstrands Blad har aldri forfektet vinsalg i dagligvarebutikker. Vi tror den norske modellen er sunn og riktig. Men alt med måte, også avstanden fra pol til pol. Et utsalg på Lambertseter er utelukkende positivt, ikke minst i forhold til å tette handelslekkasjen ut av bydelen. Ikke et vondt ord om Lambertseter Kro. Men vi tror et bredere restauranttilbud vil bety mye i forhold til å gjøre senteret mer attraktivt.

Å få biblioteket ut av brakkene blir også fantastisk. Vi skal få ressursbibliotek, intet mindre. Og trafikken skal ikke bli normal, den skal bli bedre enn før. Hurra!

LEDER, MANDAG 2. NOVEMBER 2009

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar