RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Foto: Matprat

Vi griller ikke miljøvennlig

To av tre innbyggere i Oslo innrømmer at de bruker engangsgrill, den høyeste andelen i landet. – Lite miljøvennlig, sier ekspertene.

OSLO: – En flergangsgrill gir bedre smak på maten og er mer miljøvennlig, sier Oda Christensen i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Oslo med andre vaner

Vi har alle sett dem; aluminiumstårnene med engangsgriller som står stablet ved overfylte søppelkasser, morgenen etter en fin grilldag. Videre innover i parken ligger engangsgrillene og annet avfall overalt, og flere steder er det brent svarte hull i gresset.

En nasjonal undersøkelse fra Synovate og Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, gir håp om at våre grillvaner er i ferd med å bli mer avanserte.

Hele 43 prosent av respondentene svarer nemlig at de ikke tar i engangsgrillen med ildtang. På landsbasis, vel og merke.

Blant oslovittene ligger andelen på 33 prosent, noe som er lavest i Norge.

– Grilling er folkesport

Mens 15 prosent hovedstadens innbyggere planlegger å bruke engangsgrillen oftere i sommer, har 25 prosent tenkt å ta fram engangsgrillen sjeldnere enn de har gjort tidligere somre, ifølge undersøkelsen.

– Dette er en positiv utvikling. Vi har i mange år anbefalt nordmenn å bruke flergangsgrill. Det gir mindre avfall, og ikke minst mye bedre smak. Grilling er så utbredt i Norge at man nesten kan kalle det en folkesport, og da bør utstyret være i orden, sier Oda Christensen i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere