RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi har fått noen forbedringspunkter


SFT og Fylkesmannens miljøvernavdeling skal kontrollere alle landets forbrenningsanlegg. Her er produksjonsdirektør Johnny Stuen og SFT-direktør Ellen Hambro.
SFT og Fylkesmannens miljøvernavdeling skal kontrollere alle landets forbrenningsanlegg. Her er produksjonsdirektør Johnny Stuen og SFT-direktør Ellen Hambro.
De neste ukene skal alle landets 21 forbrenningsanlegg kontrolleres. Mandag begynte kontrollen på Klemetsrudanlegget.

KLEMETSRUD: Vi har fått noen forbedringspunkter, blant annet på hvordan vi har lagt opp målesystemet og på analysemetodene for suspendert stoff, sier produksjonsdirektør Johnny Stuen i Energigjenvinningsetaten om de foreløpige resultatene etter at Fylkesmannens miljøvernavdeling hadde gjennomført kontroll av energigjenvinningsanlegget på Klemetsrud.

Representantene fra Fylkesmannens miljøvernavdeling ville ikke utdype funnene før sluttrapporten er ferdig.

Dette er et veldig bra anlegg, men jeg kan ikke si så mye før rapporten er ferdig, sier Torild Halvorsen som sammen med Ellen Svinndal gjennomførte kontrollen på Klemetsrud.

Brenner ikke farlig avfall

Mandag sparket Fylkesmannens miljøvernavdeling og Statens forurensningstilsyn (SFT) i gang aksjonen som i løpet av to uker skal sjekke alle landets forbrenningsanlegg.

Vi sjekker om de har god mottakskontroll slik at de er i stand til å sortere bort avfall det ikke er lov å brenne. Og så kontrollerer vi utslipp til vann og luft og om de har systemer som fungerer og at det ikke har vært overskridelser av utslippstillatelsen, spesielt i forhold til kadmium, kvikksølv og bly, dioksiner og andre organiske forbindelser, sier aksjonsleder Rune Aasheim i SFT.

Selv om anlegget på Klemetsrud har lov til å brenne farlig avfall har de valgt å ikke gjøre det.

Vi har tillatelse til å brenne farlig avfall, men det gjør vi ikke med tanke på de som bor i området her, sier Johnny Stuen.

Viktige kontroller

Forbrenningsanlegget på Klemetsrud har vært i drift siden 1985. I disse dager bygges den tredje ovnslinja som skal stå klar i mars 2011.

Utslipp fra avfallsforbrenning har gått kraftig ned de siste ti årene (se faktaboks), men SFT understreker likevel viktigheten av å utføre kontroller.

Utslippet er bitte lite i forhold til totalutslippet, men det derfor er det desto viktigere at vi holder kontroller, sier Ellen Hambro.

Kontrollene fungerer også som veiledning til virksomhetene, slik at de gjør det best mulig, sier aksjonsleder Rune Aasheim. Det er Fylkesmannens miljøvernavdeling. som gjennomfører kontrollene, mens SFT koordinerer arbeidet.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere