RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi har ikke tid til å vente

Indre by øst har i mange år fått tiltaksmidler, Groruddalen følges nå opp, og samtidig må Søndre Nordstrand få midler.

Sønder Nordstrand: Dette sier Hans Olav Syversen, stortingsrepresentant for KrF og bosatt på Mortensrud.

Det er helt klart at vi har ikke tid til å vente til andre prosjektene er i havn. Søndre Nordstrand trenger midler nå. For vi snakker om den bydelen som er i størst vekst. Her bygges det for fullt, og det er mange store familier som flytter hit.

Uansett hvem som sitter med makten, så vet vi at det er mange store utfordringer i denne bydelen, og det er derfor tverrpolitisk både vilje og forståelse for tiltak, og alle vet at dette må koste penger.

Saken var som kjent oppe i Stortinget sist uke.

Jeg velger å være optimist etter det Bjarne Håkon Hanssen svarte Odd Dørum, men det er helt klart at vi må jobbe for saken, sier Syversen.

Samarbeid

Som vi har skrevet tidligere er det snakk om et samarbeidsprosjekt hvor pengene skal komme fra stat og kommune, og hvor bydelen som kjenner de stedlige forhold, skal foreslå hvor tiltak bør settes inn.

Jeg føler at et er tre innsatsområder det må konsentreres om. Det første er barn før skolealder, det er skole og det er ungdom som må ha hjelp til å komme seg til videre utdanning og ut i arbeidslivet.

Det må jobbes hardt og så raskt som mulig, sier Syversen.

Statens svar må komme allerede i hovedstadsmeldingen som legges frem til høsten, og byrådet må følge opp bystyrevedtaket frem mot sommerferien.

Mye penger?

Innsats koster penger. Det er derfor snakk om årlig 50 millioner - 25 på h.h.v. stat og kommune - og prosjektet er tenkt skal gå over 10 år.

Dette blir til sammen mye penger, men ikke all verden på hver når det skal gå over så lang tid. Og jeg er heller ikke fremmed for at det kanskje kan bli aktuelt med en opptrappingsplan slik at pengestrømmen økes etter hvert som behovet melder seg, sier Syversen.

Det må jo være vettuge tiltak som pengene skal brukes til, men det er jeg helt sikker på at det er mer enn nok av.

Haster

Men Syversen sier altså som andre politikere har gitt uttrykk for; det haster med å komme i gang med tiltakene på Søndre Nordstrand.

Det er nå situasjonen er vanskelig, og vi kan derfor ikke vente!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere