*Nettavisen* Nyheter.

Vi har plass til flere elever

Oslo-skolene spås stappfulle klasserom i fremtiden, men på Møllergata skole lokker rektor med mange ledige plasser. Ved Ila skole, derimot, er det trangere.

$PHOTOHEADER_ON$ST. HANSHAUGEN:$PHOTOHEADER_OFF$ Send ungene til oss, for vi har plass, sier rektor ved Møllergata skole, Pål Syrrist. Dagsavisen skrev i forrige uke om at man innen 2015 blir nødt til å skaffe 5.000 nye skoleplasser i grunnskolen og 800 flere i den videregående skolen. Rundt 9.000 barn kom til verden i Oslo i 2006, som dermed ble et nytt rekordår for fødsler. Innflyttingen til Oslo øker, og det gjør også antall småbarnsforeldre. Mange skoler er allerede stappfulle, men ikke Møllergata skole. Rektor forteller entusiastisk at det fortsatt finnes ledige plasser på alle trinn, og at skolen har holdt seg på et stabilt elevantallnivå i flere år. Elevantallet sank likevel med 20 stykker fra i fjor til i år.

Vi har en flott, nyoppusset skole, med stor bygningsmasse, sier Syrrist. Rektor fortsetter å reklamere med mye plass, svømmehall og flott gymsal. Samtidig huser Møllergata skole Oslo skolemuseum, og en fantastisk skolefritidsordning med detaljert utformede miniatyrrom.


Populær

På Ila skole er situasjonen annerledes, forteller rektor Eva Baumann.

Det er flere som søker seg til skolen, enn som søker seg bort, sier hun. Skolen er både barne- og ungdomsskole, og her oppleves først og fremst stor pågang til ungdomsskolen. Siden innføringen av fritt skolevalgordningen, forteller rektor at søknadene er blitt flere. Det er en overvekt av småbarnsfamilier som bor i nærmiljøet som inntar barneskolen, mens det stadig er flere ungdommer som kommer fra andre deler av byen for å gå på ungdomsskole her.


Vi har hatt en jevn økning på antall søkere de siste årene, og jeg tror det kanskje stabiliserer seg litt nå med et elevtall på 550, sier Baumann. Det er fremdeles noen ledige plasser på barnetrinn.

Ikke bekymret

Skolebyråd Torger Ødegaard (H) sier at han ikke er bekymret for at det skal bli mangel på skolebygg i fremtiden.

Vi kommer til å dekke behovet i årene fremover ved å bygge nye skoler og utvide eksisterende skoler, sier Ødegaard til Dagsavisen. Det er likevel mye som tyder på at det kan gå flere år før nye skolebygg står klare, mener Sverre A. Larssen i Byggenæringens Landsforening.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag