RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi har testet hodetelefoner


HEADSET: Skullcandy leverer et bra hodesett, men vinner ikke vår test.
HEADSET: Skullcandy leverer et bra hodesett, men vinner ikke vår test.
Vi har testet hodetelefoner til drøye tusenlappen, og funnet både gråstein og perler.

LYD & BILDE: Hodetelefon kan gi knallyd for lite penger, men det er vanskelig å finne de rette i det enorme utvalget. Og hvor mye bør man betale?

Vår erfaring er at de aller fleste gode allround-hodetelefonene starter på priser i nærheten av tusenlappen. I testen har vi plukket ut hodetelefoner i prisklassen over tusen kroner.

Her finner du flere tester av lyd- og bildeprodukter

Her finner du råd og tips

Koss PRO4/AAAT

Terningkast: 3
1298 kroner

Koss PRO4/AAAT kjennetegnes ved at den ikke utmerker seg spesielt på noen områder. Lydkvaliteten er godkjent, men heller ikke mer – dersom man ikke skulle ha en kraftig separat hodetelefonforsterker tilkoblet. Da rykker den opp én karakter på lydkvalitet. Men slik PRO4/AAAT spiller uten forsterker, holder det ikke i dette selskapet. Den høye vekten trekker dessuten ned helhetsinntrykket, fordi bærekomforten blir redusert over tid.
Pluss og minus:
+ Sjenerøs bass
+ Livstidsgaranti

- Farget klang
- Blytung
- Høy pris

Audio Technica ATH-D40fs

Terningkast: 4
1090 kroner

Audio Technica ATH-D40fs tåler mye kraft, og kan brukes til iPod dersom man har overgangsplugg. De lyder dessverre for ubalansert til å få vår varmeste anbefaling. De koster riktignok ikke all verden, og de er små og lette, men det rekker likevel ikke til pallplass for disse hodetelefonene. Bra til prisen, men heller ikke mer.
Pluss og minus:
+ Detaljrik lyd¨
+ Prisgunstig

- Farget klangbilde
- Slank og ujevn klangbalanse
- Tam dynamikk

Koss MV-1

Terningkast: 4
1298 kroner

Koss MV-1 er en ypperlig mikse- og dj-hodetelefon. Knallbra støydemping og balansert klang, kombinert med potent og stram bass, gjør hodetelefonen lett å like. Man finner større detaljrikdom, mer raffinement og mindre farget lyd andre steder, men disse hodetelefonenes primære kvaliteter gjør dem godt egnet til det vi anser som målgruppen – musikere og dj-er.
Pluss og minus:
+ Balansert klang
+ Potent bass
+ Glimrende støydemping
+ Livstidsgaranti

- Mørk mellomtone
- Slapp diskant

Skullcandy SK Pro

Terningkast: 4
1399 kroner
( Ipod-tilpasset)
Skullcandy SK Pro er hodetelefonen for dem som liker å kle seg gjennomført fra topp til tå, gjerne kombinert med god lydkvalitet, med vekt på potent bass. Her vil SK Pro neppe skuffe. Hodetelefonene spiller engasjert og med nok trøkk i bassen til at det er moro å ha dem på. God støydemping gjør at de også passer for dj-er, men til finlytting i godstolen finnes det bedre hodetelefoner der ute for samme sum.
Pluss og minus:
+ Åpen og behagelig lyd
+ Potent bass
+ Passer til iPoden

- Farget klang
- Billig plastkvalitet

Sony MDR-XB700

Terningkast: 4
1300 kroner
(Ipod-tilpasset)
Sony MDR-XB700 anbefales med forbehold. Til kritisk lytting er de ubrukelige, til det er klangbildet for farget og for bassdominert. Men for andre igjen er dette den perfekte hodetelefonen, og da må vi medgi at man får mye for pengene. Solid kvalitet, fet lyd og fantastisk bærekomfort er XB700 i et nøtteskall.
Pluss og minus:
+ Overlegen komfort
+ Vanvittig bass
+ Passer til Ipoden

- For mye bass
- Farget klangbalanse

Ultrasone HFI 580

Terningkast: 4
1395 kroner
(Ipod-tilpasset)
Den luftige og analytiske karakteren til Ultrasone HFI 580 vil utvilsomt tiltale mange som ikke er veldig opptatt av naturlig og nøytral klang. Mens strykere mangler klangbunn, får trommer og bass vekt og fylde i massevis. Samtidig er lydbildet rikt på detaljer og skarpt fokusert, men surround-effekten – som den noe upresist kalles – gjør ingenting positivt for stereoperspektivet.
Pluss og minus:
+ Superoppløst
+ Total åpenhet
+ Passer til Ipoden

- Slank klang
- Diffust stereobilde

AKG K530

Terningkast: 5
1200 kroner
(Ipod-tilpasset)
Til lytting på det aller meste er AKG K530 fremragende hodetelefoner. Det er fristende å si at de spiller som de ser ut: elegant, nøytralt som nysnø og raffinert på samme tid. Litt saftigere dynamisk kontrast hadde gjort seg, men så er dette snarere hodetelefonen for dem som nyter musikken enn dem som flisespikker på småting. En hodetelefon vi uforbeholdent anbefaler.
Pluss og minus:
+ Balansert og raffinert klang
+ Potent bass
+ Perfekt for Ipoden

- Tam dynamikk

Sennheiser HD555 - BEST I TEST!

Terningkast: 6
1280 kroner
(Ipod-tilpasset)
Selv om HD555 lett lar seg drive av iPoden, er det til langvarig lytting av musikk at man merker hvor raffinert og balansert lyd man kan få i denne prisklassen. Sammen med AKG-hodetelefonene får man her den beste lydkvaliteten i testen. Men Sennheiser HD555 har fyldigere klang, kraftigere bass og åpnere lydbilde – og sikrer seg dermed førsteplassen i testen.
Pluss og minus:
+ Balansert og raffinert klang
+ Allround-kvaliteter
+ Passer til iPoden

- Snill dynamikk


Du finner hele testen på lydogbilde.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere