RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi har testet joggesko


TEST: Löplabbet har testet årets nye joggeskomodeller
TEST: Löplabbet har testet årets nye joggeskomodeller
Et godt treningsopplegg starter med valg av riktige joggesko. Löplabbet har testet årets nye joggeskomodeller.

Skoene har fått karakter i kategoriene støtdemping, stabilitet og løpsfølelse, men er ikke blitt rangert, fordi ulike løpere har forskjellige preferanser på hvordan en god sko skal være. Alle skoene i testen kan imidlertid anbefales - de lever opp til det du skal forvente av gode løpesko, og vel så det.

Kilde: löplabbet.no

Adidas Adistar Cushion 6 (normalpronasjon)
Støtdemping: 5
Stabilitet: 4
Løpsfølelse: 4
Pris: 1400
Adidas har en passform som mange liker. Støtdempingen i modellen er meget god. Adistar Cushion passer løpere i alle vektklasser som er ute etter en solid mengdemodell for variert trening. Den beste i testen på støtdemping.

Mizunon Wave Creation 9 (normalpronasjon)
Støtdemping: 3
Stabilitet: 2
Løpsfølelse: 3
Pris: 1800
Tilbakemeldingen på støtdemping var blandet. Noen likte den godt, mens andre synes særlig hælpartiet var for robust. Er du av dem som overpronerer, bør du styre unna modellen. Derimot kan den være et alternativ for løpere som underpronerer. Wave Creation er best for tyngre løpere som ser etter en modell med god og holdbar støtdemping.

Puma Complete Tenos V (normalpronasjon)
Støtdemping: 3
Stabilitet: 3
Løpsfølelse: 5
Pris: 1400
Årets Tenos er en nesten helt ny modell sammenlignet med tidligere utgaver. Overdelen er blitt litt smalere enn tidligere. For løpere som er plattfot, kan den ta under mellomfoten og gi gnagsår. Vi gav modellen middels score på støtdemping. Det skyldes at den kan føles litt for spe for tyngre løpere. Modellen er klassifisert som en overpronasjonsmodell fra Pumas side, men vi synes ikke den gir god nok støtte for alle som overpronerer. Modellen er en av de letteste i testen og løpsfølelsen er suveren. Tenos passer deg som prioriterer en smidig sko for raskere turer.

Saucony PROGRID Triumph 5 (normalpronasjon)
Støtdemping: 5
Stabilitet: 3
Løpsfølelse: 4
Pris: 1300
Skoen har en passform som både brede og smale føtter kan like. Årets modell har også meget god støtdemping og passer mange vektklasser. Løpsfølelsen er også bra, selv om den ikke er like smidig som i fjor, noe som nok skyldes at den har fått en oppgradering på stabilitet. Triumph passer mange løpere, og er du ute etter en modell med meget god støtdemping, er denne absolutt en du bør vurdere.

Adidas Adistar Control 5 (overpronasjon)
Støtdemping: 5
Stabilitet: 6
Løpsfølelse: 4
Pris: 1400
Igjen har Adidas fått til en passform som passer mange typer føtter. Støtdempingen er meget god, og særlig i forfoten synes vi dempingen var bra. Modellen har fått en rettere lest, og den hardere innsiden er trukket lengre frem. Det gjør at modellen er meget stabil for alle som overpronerer, den mest stabile i testen.

Asics Gel Kayano 14 (overpronasjon)
Støtdemping: 4
Stabilitet: 5
Løpsfølelse: 3
Pris: 1800
Asics har en ganske bred passform som mange liker godt. Den føltes litt dyp i hælen for noen av løperne i testen. Støtdempingen er meget god, både i hælen og forfoten. Den har meget god stabilitet, og kombinerer stabilitet og støtdemping godt. Kayano er for deg som vil ha en robust modell med god kombinasjon av stabilitet og støtdemping for rolige løpeturer.

New Balance 1223 (overpronasjon)
Støtdemping: 5
Stabilitet: 5
Løpsfølelse: 4
Pris: 1500
Normalt til litt bred i passformen. Støtdempingen er meget god både i hælen og forfoten. Stabiliteten for alle som overpronerer er også meget bra, blant de beste i testen. I tillegg er den en rimelig smidig modell. 1223 passer best de under 85 kg som vil kombinere ekstra stabilitet med mye støtdemping.

Nike Zoom Air Structure Triax +11 (overpronasjon)
Støtdemping: 4
Stabilitet: 4
Løpsfølelse: 4
Pris: 1300
Structure er normalt bred, men sitter ganske tett rundt mellomfoten. Løpere med høy vrist kan nok føle at den kan bli for trang. Den gir god støtdemping, men dersom du liker myke sko, er nok denne litt for fast i dempingen. Stabiliteten for deg som overpronerer er god. Den er en smidig modell, og passer bra til litt raskere treningsturer. Alt i alt gir modellen en fin blanding av støtdemping, stabilitet og løpsfølelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere