RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi hyller høsten


HØSTMÅLTID: Åpen lasagne med kreps og kantarell
HØSTMÅLTID: Åpen lasagne med kreps og kantarell Foto: Foto:
Og hyllesten består av lasagne med kantareller og sjøkreps. Kreps kan være rådyrt, men la det ikke stoppe deg. Her finnes det gode alternativer.

Den norske sommeren er så kort at frukt og grønnsaker ikke får den samme varmebehandlingen som i sydligere land. Men nettopp derfor får vi en del varer med spesiell og særegen smak. De deilige, små rotgrønnsakene. Belgfrukter og skogens mylder av sopp. Selv har jeg hørt at vi både har et bra og et dårlig soppår i år, får vel skynde meg ut og sjekke selv.

Snart er det også tid for en ekskursjon til vårt hemmelige epletre i Oslo. Midt i byens jungel, på en kommunal tomt, står det et gigantisk tre med mange hundre frukter som ingen vet om. Da blir det eplemos, saft og syrlig kompott til utover vinteren. Kanskje vi skulle prøvd oss på sider i år? Vi har allerede kjelleren full av 5-bærssaft og deilig ripssaft, godt å ha når kulda setter inn.

Bak der vi bor er hasselen i full vigør, så i år blir det hjemmetørkede hasselnøtter i juleskåla. Er jeg heldig, blir det også både jaktturer og multeturer i tillegg. Høsten er rett og slett årets mest undervurderte årstid, det er nå man kan legge et grunnlag for at vinteren skal bli overlevelig.

I dagens oppskrift er jeg nødt til foreslå et par alternativer til krepsen. Jeg ble nemlig paff da jeg skulle lage den for fotografering, og det viste seg at prisen var over 700 kroner kiloen. Så bruk gjerne frosne kreps, bra reker, krabbe eller sjøkreps, hvis du ikke selv kan ordne krepsefangsten. Den spesielle krondillen eller blomsten på dillen har også sesong for tiden, og er et naturlig følge sammen med kantarellene.

Av Tom-Victor Gausdal

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere