Gå til sidens hovedinnhold

– Vi må bli bedre kjent med Stang

Den somaliske nettavisen Calanka.com var ute for å dekke muslimenes Id-feiring. Men et intervju med en stemmefiskende ordfører Fabian Stang (H) var heller ikke så dumt.

GRØNLAND: Ordførerkandidaten Stang havnet midt blant glade muslimer som feiret Id al-fitr, ofte bare kalt Id eller Eid. Det er den muslimske høytiden som markerer slutten på fastemåneden Ramadan. Naturligvis fikk Stang mest oppmerksomhet utenfor boden på Grønland torg hvor du kan forhåndsstemme.

Teamet i den somaliske nettavisen Calanka.com hadde ikke planlagt å intervjue Stang. Men redaktør Ahmed Abdi mener det er viktig at somaliere i Oslo blir bedre kjent med politikerne.

Del på Facebook

– Viktig å bli kjent med politikere

– Vi var egentlig ute for å dekke hvordan somaliere feirer denne dagen. Men da vi traff på Stang måtte vi jo bare ta en prat med ham. Somaliere i Oslo vet ikke så mye om det politiske miljøet. Derfor er det viktig at vi blir bedre kjent med Stang og andre politikere, sier Abdi.

Populær avis

Calanka.com er den mest populære somaliske avisen i Norge. Den har daglig opp mot 50.000 klikk. Calanka.com satser både på redaksjonelle saker og videointervjuer. Avisen er en del av et verdensomspennende nettverk. Daglig kan somaliere få nyheter fra sitt hjemland, og på sitt eget morsmål.

– Jeg gratulerer dere virkelig med dagen, sa Stang i intervjuet.

Redaktør Abdi var fornøyd med å ha fått intervjuet med høyt profilerte Stang. Og han lover mer dekning fra valgkampen.

– Vi skal intervjue flere kandidater. Og vi er ute hver gang det skjer noe spennende i Oslo. Som for eksempel den somaliske nasjonaldagen 1. juli, og selvfølgelig 17. mai.

Del på Facebook

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21