RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi må ha plass til alle


Bydelspolitikerne på Grünerløkka er enstemmig i vedtaket om å kreve handicaptilpasning på samtlige utesteder i bydelen. Her ved Ulf Granli (H) t.v. og Paal Haavorsen.
Bydelspolitikerne på Grünerløkka er enstemmig i vedtaket om å kreve handicaptilpasning på samtlige utesteder i bydelen. Her ved Ulf Granli (H) t.v. og Paal Haavorsen.
Bydelspolitikerne på Grünerløkka vil nekte skjenke- bevilling til utesteder som ikke er tilpasset funksjonshemmede.

LØKKA: Se på den trappa, den er jo vanskelig for funksjonsfriske å komme opp, da kan man jo tenke seg hvordan det er for funksjonshemmede. Det viser at det er ganske liten bevissthet rundt disse tingene, sier Paal Haavorsen (Ap), og peker på trappa opp til toalettene på Bistro Brocante. En bratt trapp med tre høye trinn vil være umulig for en med funksjonshemning å bruke, og mange vil dermed bli utestengt fra å benytte utestedet.

Bistro Brocante er bare et av flere utsesteder som politikerne på Grünerløkka nå vil nekte skjenkebevilling på grunn av manglende tilgjengelighet.

Vil nekte skjenkebevilling

Sammen med Ulf Granli (H) tar Haavorsen nå til orde for at samtlige utesteder i bydelen må være tilpasset funksjonshemmede så kalt universell utforming. Dersom dette ikke er på plass er det tverrpolitisk enighet i bydelen om å nekte utestedene skjenkebevilling.

Det koster litt ekstra, men det bør de ta seg råd til. Og de har råd til det, sier Granli, som mener problemet ligger i at de sentrale myndigheter gir utestedene dispensasjon fra gjeldene regelverk.

Vi i bydelen står sammen om dette og da bør kommunen også følge lover og regler, sier Granli, som synes det er synd hvis man må gå så langt som å nekte utestedene bevilling for å få til en universell utforming.

Vi ønsker ikke å være en kontrollinstans. Vi skal være en premissleverandør. Vi mener at alle grupper skal ha tilgjengelighet på samme måte, og da burde dette være unødvendig, sier han, og får støtte fra Haavorsen.

Det må være pinlig for eierne at ikke stedene er tilgjengelig for alle, sier han.

Nye regler

1. januar i år trådde et nytt regelverk i kraft. Regelverket slår fast at alle skal ha like muligheter til å delta i samfunnet, og stiller dermed skjerpede krav til så kalt universell utforming.

Granli og Haavorsen håper det nye regelverket vil sette fart på utbedring i utelivsbransjen.

Vi ønsker å invitere kommunen sammen med næringslivet til å snakke om dette, sier Granlig.

Og dersom ikke myndighetene og næringslivet følger regelverket, går oppfordringen fra politikerne videre til forbrukerne.

Det kan jo være en oppfordring til dem som bruker stedene om å kanskje komme med kommentarer til eierne, og eventuelt også boikotte steder som ikke har universell utforming, sier Haavorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere