*Nettavisen* Nyheter.

Vi mister morgenrunden

På Tøyen er Botsparken et hett tema. Det er en høy pris å betale for nytt fengsel når vi mister parkene våre, sier Hanna Hestnes fra Tøyen.

Tøyen: Dette var vår faste morgenrunde, nå er den borte, forteller Hanna Hestnes (26) når Øskantavisa møter henne på byggeplassen ved Oslo kretsfengsel. Hanna bor på Tøyen og har vært en aktiv bruker av den lille parken.
Ved å gå gjennom Botsparken kunne vi gå en runde rundt hele fengselet, og det meste av runden var park, forteller Hanna.
Nå bygges ny arrest der parken engang var. Om det fortsatt vil være mulig å gå mellom Politihuset og fengselet når byggingen er ferdig, er Hanna usikker på. Foreløpig må hun og hunden Lilly gå rundt, noe de syntes er mindre hyggelig.
Jeg skjønner ikke hvorfor de må ha et fengsel i sentrum, det må vel være viktigere at folk kan beholde grøntarealene enn at det kommer 100 nye varetektsceller, sier Hanna.
I et nabovarsel som er sendt ut i bydelen får beboerne beskjed om at de nye murene skal være lavere og mindre ruvende enn de gamle, uten at det skal gå ut over sikkerheten.
Populær park
Botsparken var en godt besøkt park, den hadde lekestativ og flere benker.
Det var ofte barn fra moskeen rett overfor som lekte her. Nå har disse og andre barn i nærmiljøet mistet denne muligheten, sier Hanna.
Barn og parker hører sammen, det kan Margrethe Sætre fra Kampen friluftsbarnehage bekrefte.
Vi er på tur to dager i uka, og prøver å bruke nærmiljøet mest mulig. Da spiller selvsagt parker en veldig stor rolle, sier Sætre.
Mellom aking og husking tar barna seg en pust i bakken med niste og varm saft. Her er det høy trivselsfaktor.
Barn generelt beveger seg for lite så, det er viktig at vi beholder parkene i nærmiljøet og gir dem muligheten, sier Sætre.
Bots for bedring
Vi tapte kampen mot Venstre og staten. Bydelen er ikke særlig tilgodesett av politikerne, buldrer Akthar Chaudry, som er SVs representant i byutviklingskomiteen.
Venstre, som stemte for utbygging av parken, mener på sin side at det blir en bedre og større park en tidligere. Gruppelederen for Venstre i Oslo bystyre, Ola Elvestuen, sier i et debattinnlegg i Aftenposten at:
I dag er Botsparken ganske nedslitt som følge av manglende vedlikehold, men i forbindelse med byggingen av ny arrest vil hele parkområdet bli opparbeidet.
Botsparken vil etter dette bli en langt større park enn i dag, og barna i Tøyen- og Grønlandsområdet vil etter dette få en mye bedre lekeplass.
En uttalelse som møter motstand hos Akthar Chaudry.
Jeg har ingen tror på at det blir en bedre park etter dette. Det er det ikke mange som tror på, og det er synd at denne bydelen skal miste en slik park. Det er mye utvikling her, og nærmiljøet trenger slike grønne lunger.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.