RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi prioriterer ferie


Vi fortsetter å bruke penger på ferie. Marina Jarnes i Feriebutikken på Bryn har hele globusen å foreslå fra.
Vi fortsetter å bruke penger på ferie. Marina Jarnes i Feriebutikken på Bryn har hele globusen å foreslå fra.
Mens vi stadig blir minnet om den såkalte finanskrisen, er det mange av oss som bruker penger. Vi merker i alle fall ikke den store sparingen. Folk prioriterer tydeligvis ferie.

BRYN: Dette er erfaringene til Marina Jarnes i Feriebutikken på Bryn.

Vi unner oss ferie, og for svært mange betyr det reising.

Det er dyrt å feriere i Norge, det er dyrt å leie seg hus i Danmark. Derfor blir det chartertur på mange slik som de har vært vant med i en årrekke.

Kortcruise populært

Og det er de samme reisemålene?

Ja, mange vil tilbake til steder de har vært fornøyd med, men det begynner også å bli nye steder. Egypt er det flere og flere som vil til. Der er det jo annerledes, mer eksotisk enn de noe nærere destinasjonene. Og så Agadir, Gambia og Jordan. Gambia tar jo 8 timer, bare 3 timer fjernere enn Kanariøyene.

Andre mål som er populære?

Ja, vi merker at flere og flere vil prøve seg på kortcruise. 3-4 dager på en fin båt er det mange som prøver seg på. Og så ser det ut til at det blir mange på Hurtigruten kommende vår og sommer. Og det er ikke lenger bare godt voksne som tar seg en slik tur. Vi har fått mange bestillinger fra yngre. De foretrekker en vei med fly, den andre på båten.

Begrensninger

Forstår jeg deg riktig at ingen er betenkt på å bruke pengene på ferieturer?

Vi regner jo med at det blir rolig ved disken her når det nærmer seg jul og folk etter tradisjon er mest opptatt av pepperkaker og julegaver. Men slik det har vært til nå, vil jeg anbefale de som har reiseplaner til sommeren å bestemme seg, sier Marina Jarnes. De som skal ha ferie i juli måned, bør raske på med bestilling.

Fortsatt charterfeber

Dere er med andre ord fornøyd?

Ja, vi har følelsen av at charterfeberen er og blir like sterk nå som i gode tider. Vi har jo penger, og ferie skal vi ha, avslutter Marina Jarnes som har solid reiseerfaring.

Hvor reiser du selv?

Jeg har mange favoritter, men prøver også gjerne noe nytt. Tidligere i høst for eksempel var jeg en uke på Grønland. Det var fantastisk - og annerledes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere