RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Vi skal ha de beste kommunale tjenestene i Oslo»


 
  Foto: ARKIVFOTO

Når den enkelte av oss kjøper varer eller tjenester er det i dag en selvfølge at vi har muligheten til å velge hva vi skal kjøpe og hvem vi skal kjøpe fra. Vi kan velge mellom en rekke leverandører, og gjør våre valg etter å ha vurdert den enkeltes pris og kvalitet. Men når de eldre får behov for hjemmehjelp og hjemmesykepleie er det noen som mener at de helt skal fratas muligheten til å velge. Ifølge dem skal kommunen ha monopol på å levere slike tjenester.

De økonomiske rammene for kommunale oppgaver som barnehage, skole og en rekke omsorgsoppgaver blir i hovedsak bestemt av storting og regjering. Så er det kommunens oppgave å levere best mulig tjenester innenfor en økonomisk ramme som i hovedsak allerede er fastlagt.

For Høyre er det en selvfølge at det skal finnes gode og varierte omsorgstilbud til alle som har behov for det. Men omsorgstilbudene må tilpasses brukerne, og skje på deres premisser, ikke omvendt. Måling og oppfølging av kvaliteten på disse tjenestene er en selvfølgelighet. Hvordan skal vi kunne sikre gode tjenester uten?

Valgfrihet og konkurranse mellom flere brukere er ikke et mål i seg selv, men det er en helt nødvendig forutsetning for at leverandørene skal ha noe å strekke seg etter og bli bedre. Jeg tror ikke det er mange som ønsker seg tilbake til den gang Televerket hadde monopol og alle butikker stengte kl. 17. Barnehagegarantien hadde heller aldri blitt nådd uten både kommunale og private barnehager. Derfor vil vi i Høyre ha kvalitetskrav, brukermedvirkning og valgfrihet i omsorgstjenestene.

Godt valg!

Per H. Christiansen
Leder i Nordre Aker Høyre, kandidat til bydelsutvalget

Les mer om valget i Nordre Aker her!

Les mer om valget i Oslo her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere