*Nettavisen* Nyheter.

«Vi skal ikke velge Jens, Siv eller Erna»

  Foto: ARKIVFOTO

Vi nærmer oss definitivt valgkamp, og med det øker antallet utspill som «nå må Jens ta ansvar» eller «jeg håper Siv vinner valget», eller kanskje «Erna må bli statsminister». Det er bare det at verken statsminister Jens Stoltenberg, Frp-leder Siv Jensen eller Høyres Erna Solberg er på valg i 2011.

LES ALT OM VALGET 2011 HER

Del på Facebook

I september skal vi velge våre representanter i Rådhuset og bydelsutvalgene. For mange synes det valget å være langt mindre viktig enn hvem som regjerer oss på statsnivå. Vi mener det er feil.

For tvert i mot handler det forestående valget om det som er oss nærmest – vårt eget nærmiljø. De som har kontrollen i Rådhuset har hånd om de sakene som oftest berører oss i hverdagen.

For selv om Kristin Halvorsen lovet full barnehagedekning, er det Rådhusets menn og kvinner som avgjør om det faktisk bygges en barnehage der du bor. Og igjen er det bydelene som avgjør om du faktisk får den barnehageplassen du ønsker.

Uansett om Siv Jensen mener at eldreomsorgen er vår tids viktigste prioritet, så er det lokalpolitikerne som avgjør om din syke mor eller far får sykehjemsplass eller hjemmehjelp.

Hver bydel i Oslo forvalter opp mot én milliard kroner i året. I tillegg til bevilgninger til hjemmetjenesten, barnevern og sosialhjelp, skal de fordele frivillighetsmidler, penger til ungdomstiltak og eldresenter. Med andre ord er det sannsynligvis bydelen du kommer i kontakt med når du berøres av politiske vedtak.

Det betyr også at for deg som privatperson er lokalvalget svært viktig. Det handler om ditt liv, om de nære ting – ting vi er avhengig av at fungerer i hverdagen.

For oss som lokalavis blir det i månedene som kommer svært viktig å sette fokus på aktuelle saker som berører deg og ditt nærmiljø, sett i lys av det forestående valget. Vi ønsker å gi deg en bedre forståelse av hva lokalvalget betyr for deg og ditt liv.

LES OGSÅ: Vi vil bruke de neste 111 dagene på deg

Til det trenger vi også din hjelp. Vi vil gjerne at du forteller oss hva som er viktig for deg i ditt nærmiljø, slik at vi på best måte kan dekke valgkampen for deg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag