Gå til sidens hovedinnhold

– Vi skal ta lokalradioen tilbake til det lokale

Den nye lokalradioen P5 kommer på lufta første januar. – Vi skal ta lokalradioen tilbake til det lokale, lover kanalsjef Kenneth Andresen.

OSLO: Med en dekningsområde som dekker over en million lyttere skal den nye radiokanalen bli best på hva som skjer i hovedstaden.

– Vi skal gjøre noe som de andre lokalradioene i Oslo ikke gjør, nemlig å være lokale. Vi skal speile det som skjer i byen og det skal være lokalt, lokalt, lokalt, sier Andresen.

Ung profil

Den nye kanalen har fått navnet P5 og skal selges inn i markedet under slagordet "byens største hits".

Den nye storbykanalen skal starte opp sendingene sine i de fire storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger 1. januar 2010, og får en tydelig yngre og mer urban profil enn storebror P4.

– Dette er en fullservice kanal som satser på lokale nyheter, musikk, trafikk, sport, underholdning, vær og konkurranser. Vi skal ikke være en jukebox eller platespiller, fortsetter Andresen som har sagt at radioens målgruppe er fra 18 til 40 år.

– Vi synes for øvrig det er litt gammeldags å sette målgruppe. Jeg mener at bor du i en storby, er du vår målgruppe. Men vi har en ung profil, påpeker Andresen.

Vraker standup-komikere

Kanalen har brukt de siste månedene til å sikre seg kjente radionavn til å lose sendingene fra januar. De fire mest sentrale stemmene Oslos befolkning vil høre er Andreas Velle, Anne Marte Moe, Hanne Bjørnevik og Rune Hekkelstrand.

– Vi har den oppfatning at vi ikke tror at kjendiser og stand-up'ere er fødte programledere. Det vi tror er at man skal ha en god dose talent og en enorm mengde med trening for å bli en god programleder. De fire vi har hentet inn til oss har nettopp dette, avslutter Kenneth Andresen.

Kanalen kommer på lufta 1.januar og vil ha dekning i hele Oslo.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar