Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi skal være der folk er

Radiogutta Jørgen Slips og Finn Eirik Larsen bruker Landhandelen og kafeen i Sørkedalen når de forteller om lokalradiokonseptet «Hallo Oslo». Foto: Vidar Bakken
Radiogutta Jørgen Slips og Finn Eirik Larsen bruker Landhandelen og kafeen i Sørkedalen når de forteller om lokalradiokonseptet «Hallo Oslo». Foto: Vidar Bakken
Det er på tide at noen igjen lager radio på lytternes premisser, sier Jørgen Slips, som er en av flere sørkedøler som står bak «Hallo Oslo».

SØRKEDALEN: Vi møter Jørgen Slips sammen med Finn Eirik Larsen på det mest naturlige stedet i verden for sørkedøler, Landhandleriet og kafeen i Sørkedalen.

Vet hva han snakker om

Alle sier at de skal lage Oslos beste lokalradio. Forskjellen er at det er vi som kan og skal gjøre det, sier Jørgen Slips overbevisende.

Hans bør vite hva han snakker om etter lang fartstid i Radio 1 og P4. Nå er han å høre på Kanal 1 på lånt sendetid med «Slips-tvang».

Sammen med sørke-døler, røagutter og andre Oslo-folk søker «Hallo Oslo» om en av de nye radiokonsesjonene som er lyst ut for Oslo-området.

Ikke styrt av format

Målgruppen vår er 35+, men vi vil også favne bredere gjennom blant annet musikkvalget. Vi vil lage lokalradio, som nettopp finner sitt ståsted lokalt og med en programstil som ikke er styrt av formater laget i Phoenix eller Dallas. Lytterne skal påvirke innholdet. De skal være våre redaksjonssjefer på en måte, sier markedsansvarlig Finn Eirik Larsen.

Det finnes ikke lokalradio igjen i Oslo. Det snakkes altfor mye om formater og musikkprofiler på kanalene. Hvor er det blitt av identiteten som tar utgangspunkt i lytterne? Jeg har større tro på de menneskene som sitter bak mikrofonen enn dem som sitter på kontorene og lager formater, sier Slips av erfaring.

Tente umiddelbart

Det koster å lage radio på heltid, og det måtte en annen sørkedøl til for å få finansieringen på plass.

Jeg ringte Peder Løvenskiold og presenterte vårt radiokonsept. Alle her i Sørkedalen vet hva han står for, ikke minst hva han har bidratt med i vårt lokalsamfunn. Han tente på vår idé umiddelbart. Det at vi har fått en solid investor inn på eiersiden, betyr mye for vår konsesjonssøknad, sier Slips.

Løvenskiold tente på at vi har stor bevissthet og konkrete planer rundt dette med å knytte oss til lokale krefter. I sendingene vil vi blant annet ha en bedriftsstafett, hvor vi har sendinger direkte fra ulike bedrifter i Oslo-området. Her vil vi få møte gutta og jentene på gulvet og sjefene deres, sier Larsen.

Der hvor folk er

Vi skal være der folk er. Det betyr at vårt mobile studio er med der det skjer om det er et festlig lag på Kikut eller om det er badeliv på Ingierstrand. Vi besøker skolene som vil få tildelt sendetid. Her vil unge talenter få prøve seg på radio og snakke om det som engasjerer dem. For eksempel kan Persbråten fortelle om revylivet og spenningen knyttet til premièren. Vi skal samarbeide med bydelsadministrasjonene i de ulike bydelene for å komme ut med viktig informasjon.

Lokalavisene vil bli viktige samarbeidspartnere for våre lokale nyhetssendinger. Samtidig vil politiet oppdatere oss om hva som skjer og har skjedd i løpet av døgnet. Vi vil ligge tett på det som skjer i kultur- og idrettslivet for barn og ungdom, hvor også engasjerte foreldre skal bidra. I det hele tatt vi skal tilbake til fortiden vi vil lage god lokalradio, sier Slips.

Overraske og irritere

Begge er overbevist om at de har en sterk søknad og at de vil være på lufta fra 1. juli 2009.

Flere av kjente radionavn er interessert i å være med på dette. Det betyr at de har tro på vår måte å lage radio på. Vi vil ikke være redde for å provosere. Vi kommer til å ta sjanser, overraske og irritere. Selv er jeg vant til å bli både å bli elsket og hatet. Målet er ikke at lytterne skal like alt. Målet er å engasjere lytterne, sier Slips.I det hele tatt vi skal tilbake til fortiden vi vil lage god lokalradio

Jørgen Slips

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!