Vi sykler mest

Like før påske var bysyklene igjen på plass i Oslos gater, i år med flere både sykler og stativer over hele byen. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Like før påske var bysyklene igjen på plass i Oslos gater, i år med flere både sykler og stativer over hele byen. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Hvert femte bysykkelkort eies av en St. Hanshaugen- beboer.

For bare 80 kroner kan du sykle sentrum rundt fram til snøen kommer igjen.

OSLO: Det sikreste vårtegnet dukket opp igjen like før påske; Oslos befolkning er igjen å se på de blå bysyklene. Og St. Hanshaugen-beboere fremfor alt!

Bydelens beboere utgjør tyve prosent av bysyklistene i Oslo. Og nå har byen fått opp enda flere sykler.

- Vi har fått opp flere stativ, og dermed setter vi også ut flere sykler, kan driftsdirektør i Clear Channel, Morten Sandberg fortelle.

1. april var nemlig bysyklene igjen på plass i sentrumsgatene og nytt av året er flere stativer og flere sykler, både i øst og vest.

- Vi har utvidet stativene i Stortingsgata og Spikersuppa, så de er nå dobbelt så store. Stativet i Majorsutkrysset, som var nede i fjor er nå i drift igjen, og vi har fått opp et nytt stativ ved Sentrum Scene. Det samme gjelder stativet ved Oslo City, forteller Sandberg.

Kommer flere

Hvis alt går etter planen dukker nye stativer opp allerede i løpet av mai. Blant annet ved Hausmanns bru.

- Vi håper å få opp et stativ ved Hausmanns bru i løpet av mai eller juni når det nye bygget der er ferdig. Det ser også ut til at vi kan få opp et ved Legevakta i samme tidsrom, forteller Sandberg, og legger til at både på Aker Brygge, Ruseløkka, Skøyen, Sporveisgata, Nationaltheatretet og på Vippetangen planlegges det utvidelser og nye stativer i løpet av våren, dersom kommunen godkjenner søknadene.

- Dette er søknader som vi håper å få godkjennelsen på snart , og de signalene vi har fått tyder på at dette skal gå greit., forteller Sandberg.

Stadig økning i utlån

Foreløpig er det i underkant av tusen sykler i drift, men så fort de nye stativene er på plass, håper Sandberg å kunne plassere ut enda flere sykler.

- Hvis vi kommer i mål med disse andre stativene så øker vi med enda flere sykler, sier han, og legger til at 2009 trolig er et år med en gylden milepæl for Clear Channel.

- Vi regner med å ha cirka én million utlån i år.

- En milepæl altså, hvordan føles det?

- Vi håper selvfølgelig at det skal gå greit. Med økt antall sykler og flere stativ, så ser vi det som svært sannsynlig at vi skal klare å runde én million og det er klart at det er veldig hyggelig, sier Sandberg, som også i fjor opplevde en eventyrlig økning av antall utlånte sykler.

- Vi hadde en økning fra 2007 til 2008 på 23,4 prosent, og da hadde vi cirka 850 000 utlån, forteller Sandberg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.