RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi tar bølgen for Wave


Skjermen på Wave er helt fantastisk. Den er særdeles lyssterk og fargene nærmest spretter ut av telefonen.
Skjermen på Wave er helt fantastisk. Den er særdeles lyssterk og fargene nærmest spretter ut av telefonen. Foto: Foto: Finn Jarle Kvalheim
Samsung gjør det meste riktig med helt nytt operativsystem på verdens beste skjerm.

AMOBIL.NO: Dette er mobilen med Samsungs splitter nye operativsystem Bada, og Samsung Wave gjorde svært godt inntrykk da vi så den første gang ved lanseringen i Barcelona.

WEB-TV: Sjekk vår sniktitt på Samsung Wave

Nytt operativsystem

Det er ikke veldig ofte vi får klå på helt nye operativsystemer, og interessen er derfor desto større når vi får boltre oss i Bada på denne nyskapningen.

Bada med Samsungs grensesnitt Touch Wiz 3.0 føles kjent, samtidig som det gir muligheter ut over det vi er vant til fra telefoner som ikke kjører et åpent operativsystem i bunnen.

Wave brukte noe lengre tid på å nå frem til butikkene enn Samsung først annonserte, og det er tydelig at selskapet har tatt seg tid til finpussen i menyene. Her er det meste logisk lagt opp, og de litt merkelige oversetterfeilene vi av og til har sett i telefoner fra den koreanske produsenten, glimrer stort sett med sitt fravær.

Navigasjonen i systemet går svært raskt, og det oppstår nærmest aldri ventetid med mindre man er inne på en del av menyen som henter informasjon fra internett.

I disse menyene oppstår fra tid til annen små pauser, men disse blir sjelden så lange at vi det plager oss.

Kommentar: Hvem vinner krigen om det beste operativsystemet?

God på nett

Nettleseren er rask og god, og Flash-støtte er på plass. Reklame over til tider trege mobildatakoblinger er ikke alltid like praktisk, så Samsung har forhåndsaktivert reklameblokkering i nettleseren, og denne kverker også de største Flash-reklamene.

Fordi skjermen har såpass høy oppløsning vises de fleste nettsteder på en god måte med telefonen i landskapsmodus.

Her er det ikke strengt tatt behov for de mange kompaktversjonene som ulike nettsteder tilbyr.

Svært god på multimedia

Musikk gjengis godt med Samsung Wave. Det medfølgende hodesettet imponerer, og telefonen er også i stand til å drive tyngre hodetelefoner, selv om man bør være forsiktig med volumet. Noe kjempetrykk kan ikke telefonen stille med på de største øreklokkene.

På videosiden støtter telefonen Divx i de oppløsningene du kaster etter den.

I tillegg støtter den de fleste andre vanlige videoformater som telefoner støtter i dag, og den tar også Windows Media-video. Her behøver man altså ikke å ta hensyn til endeløs ventetid for videokonvertering.

FORUM: "Beste telefon jeg har hatt, liker denne bedre enn htc hero og iphone 3gs"

Skjermen er helt fantastisk

Så godt som alle som har tatt en titt på Wave lar seg imponere av skjermen. Den er særdeles lyssterk og fargene nærmest spretter ut av telefonen. Man behøver ikke å ha en vanlig AMOLED-skjerm ved siden av for å se at denne skiller seg ut.

Les også: Samsung Wave får super-AMOLED-skjerm

Det er ikke snakk om den største skjermen her, men med 3,3 tommer er den likevel ikke veldig liten.

Enten det dreier seg om Youtube-videoer eller annet innhold hever skjermen opplevelsen betydelig i forhold til de aller fleste andre telefoner.

Basisfunksjoner og meldinger

Batteritiden under bruk oppleves som helt grei, og vi ladet telefonen hver annen dag ved tungt bruk.

Lydkvaliteten under samtale er god og volumet går høyt nok til at telefonen kan brukes også når det stormer litt rundt en.

Samsung Wave har foreløpig ikke norsk tastatur. Til gjengjeld har den en ordliste som er svært god. Man kan også bytte mellom ulike språk underveis i inntastingen. Gode nyheter for de av oss som veksler mellom norsk og engelsk i e-poster og meldinger, altså.

Social Hub-funksjonen gir full oversikt over ulike meldingskontoer og man kan lese og eventuelt besvare meldinger enten de kommer inn via Exchange eller Facebook.

Til sist

Til en pris på rundt 3300 kroner er det svært vanskelig å sette fingeren på noe Samsung Wave mangler. Bedre utvalg i applikasjonsbutikken er nok først og fremst det vi ønsker oss.

Likevel gjør Wave en svært god jobb på det aller meste med applikasjonene som følger med i utgangspunktet. Brukeropplevelsen er svært god, takket være rask respons og en fantastisk skjerm.

Alt i alt gjør Samsung det aller meste riktig med Wave.

Andre alternativ?

Nærmeste slektning til Samsung Wave i pris og funksjoner måtte være HTC Legend, som koster rundt 200 kroner mer. Her blir skjermen litt mindre, og man går tilbake til vanlig AMOLED.

Ser man etter en billigere smarttelefon med trykkskjerm kan muligens Samsung Galaxy Spica være verdt en titt. Til rett over 2000 kroner får man forholdsvis mye telefon for pengene.

Les hele testen av Samsung Wave på Amobil.no

Finn prisen på dette produktet i Prisguide.no

Les også disse testene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere