*Nettavisen* Nyheter.

Vi tester kjøkken-TVer

TEST: Bare to av skjermene i testen forsvarer terningkast 5.

Begrepet Frokost-TV har fått ny mening. I vår store test av 19-20 tommere, serverer Philips og Samsung de beste kjøpene.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEST I TEST: Samsung LE-19A656

Klikk på bildet for å forstørre.

ANALOGKONGEN: Philips 19PFL5403D

Klikk på bildet for å forstørre.

KOSTBAR OG IMPONERENDE: Sony Bravia KDL-20B4030 Foto: test

Klikk på bildet for å forstørre.

MASKULIN OG TILTALENDE: DMTech LV20XVM

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅKOSTET STIL: Lava LD-19DVD-CI

Klikk på bildet for å forstørre.

MULTIFUNKSJONELL: Nextbase SDV19HD

Klikk på bildet for å forstørre.

EN SKARPING: Sharp LC-19D1SWH

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFENDE: Grundig Vision 2 19-2830T

Klikk på bildet for å forstørre.

SMÅTRISTE FARGER: Finlux 19WFLD760

LYD & BILDE: Som supplement til stuas nye sjef 42-tommeren begynner halvparten så store skjermer å dukke opp på barnerom og ikke minst over kjøkkenbordene.

Slike modeller falt kraftig i pris i løpet av 2008. Samtidig ble kvaliteten bedre, og antallet finesser økte. Vår test av ni slike modeller viser likevel at de beste er klart bedre enn de nestbeste og de dårligste.

Bare to av TVene Samsung LE-19A656 og Philips 19PFL5403D forsvarer terningkast 5, når både pris, design og kvalitet legges til grunn.

Les også: Dette må du vite om flat-TV

Les mer om tv og hjemmekino på lydogbilde.no

Samsung LE-19A656

Terningkast: 5
Pris: 4100 kroner


* Lekkert design med sveipende linjer og et rødglødende skimmer i kantene. Fjernkontrollen har herlig balanse og store, tydelige knapper som er lette å finne.

Menysystemet er meget bra og tydelig. Samsung utmerker seg også ved å gi mulighet til finjustering av bildene, selv om dette ikke er viktig: Fargene er i utgangspunktet nøytrale og balansert innstilt.

Philips 19PFL5403D

Terningkast: 5
Pris: 3300 kroner


* Nok et prisgunstig og dekorativt Philips-produkt, 19PFL5403D låner utseende fra produsentens større, mer påkostede modeller. Denne 19-tommeren er framfor alt overlegen på analoge kilder.

Bildene har veldig bra fargebalanse rett fra esken, i tillegg har man brukbare justeringsmuligheter. Fjernkontrollen er nærmest perfekt: Pen å se på, god å holde i og lett å bruke. Menysystemet er pent og meget strukturert. Lyden er over middels og har en fyldig klang.

Sony Bravia KDL-20B4030

Terningkast: 5
Pris: 3300 kroner


* Bildekvaliteten er av høyeste klasse uansett kilde og lyden utvilsomt den beste i testen, takket være høyttalerelementer som er større enn normalt.

Fjernkontrollen er pen, med store, tydelige knapper og akkurat de funksjonene du trenger. De grunnleggende fargeinnstillingene har god balanse og kontrast. Det er bare én ting som taler mot Sony her: Den høye prisen.

DMTech LV20XVM

Terningkast: 4
Pris: 4900 kroner


* Høyblank, svart plast og en rad med lekkert rødlysende touchknapper gir apparatet en tøff hightech-look som kan appellere til tenåringens gutterom.

Den høye prisen kan forklares med DVD-spilleren som er innebygd på høyresiden. Lyden duger til vanlig TV-titting, men er såpass støyete at man helst bør ha eksterne høyttalere for film og spill.

Bildekarakteren er ikke nøytral, og innstillingsmulighetene begresende. Likevel likte vi resultatet etter å ha skrudd en i prinsippet perfekt gråskala.

Lava LD-19DVD-CI

Terningkast 4
Pris: 5000 kroner


* Er man klar for å hoste opp en slant ekstra, får man massevis av funksjoner (som DVD), et ganske godt bilde og et stilfullt, metallglinsende ytre. For å matche innredningen kan man sågar kjøpe ekstra rammer i fem andre farger enn hvitt.

Fjernkontrollen er god å holde i og praktisk i bruk. Fargene er balanserte, og metningen ble betydelig bedre etter fabrikkinnstillingen ble kalibrert.

Nextbase SDV19HD

Terningkast: 4
Pris: 3800 kroner


* Et ytterst prisgunstig apparat med godt bilde, flere funksjoner og finesser enn du trodde du trengte, og en avrundet form som glir fint inn i en campingvogn og i andre trangbodde hjem.

Fargene er bra stilt inn fra begynnelsen av, selv om gråskalaen ikke blir helt nøytral. Fjernkontrollen føles dessverre stor og klumpete, med for mange knapper som er vanskelige å treffe. Designet er typisk for fjernsyn av denne størrelsen: Maskulint, kantete, glinsende svart.

Sharp LC-19D1SWH

Terningkast: 4
Pris: 3000 kroner


* Er man prisbevisst, og liker det helhvite designet, kan dette apparatet ha noe for seg. Men Sharp imponerer ikke på noe spesielt område.

Fjernkontrollen føles klumpete: Den ligger bra i hånden, men fingrene er ikke like fornøyde. Innstillingsskalaene går ikke bare fra 0 og oppover, men har også negative justeringer pedagogisk, men nullnivået er nøytralt.

Grundig Vision 2 19-2830T

Terningkast: 3
Pris: 3500 kroner


* Det plastaktige, kantete designet føles trist og er mindre for kjøkkenet enn for kontoret.

Bildet er det dårligste i testen. Fargene blir aldri balanserte: Hvis du får én av dem korrekt, blir alle de andre feil. Det eneste som duger da er et slags minste felles multiplum.

Menyene er for så vidt pene nok, og det finnes relativt mange innstillinger. Fjernkontrollen er bra balansert, man kommer lett til alle knapper men disse er ikke alltid plassert på beste måte.

Finlux 19WFLD760

Terningkast: 3
Pris: 3000 kroner


* Uansett hvordan vi stilte inn fargene, ble de ikke korrekte, og vi måtte nøye oss med en mellomting. Bildene er tåkete, og lyden er innestengt.

Den spinkle fjernkontrollen føles føles bra i hånden og knappene sitter godt plassert, men ikke uten irritasjonsmomenter. Formen er firkantet, med svart front og metallramme. Det klart mest positive her er prisen.

Du finner hele testen på lydogbilde.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag