Gå til sidens hovedinnhold

- Vi tør å spille fotball!

FC Lyn Bodø/Glimt 3-1. Det startet tregt, men etter pause løsnet det skikkelig for Lyn.

Ullevaal Stadion: Hjemmelaget tok kommandoen fra start, men både scoringer og finspill uteble i de første 45 minuttene. Etter hvilen derimot våknet Lyn - og tok sesongens første trepoenger.

Etter kampen var stemningen god i Lyn-leieren.

- Det bor mye fotball i dette laget, det er det ingen tvil om. I store deler av 2. omgang viser vi det. Vi var gode mot RBK, og vi var gode i dag. Det var deilig å ta tre poeng, sier Lyns rutinerte back, Ståle Stensaas.

Stensaas-kanon

Og det var nettopp Stensaas som satte inn Lyns første scoring mot gjestene fra Bødø/Glimt etter et velplassert og knallhardt frispark, fem minutter ut i 2. omgang.

- Jeg siktet faktisk på krysset, og bestemte meg tidlig for å skyte, sier han om den velplaserte kanonen fra 20 meter.

I 2. omgang rullet Lyn opp flere perleangrep anført av blant annet Theodor Elmar Bjarnason og innbytter Odion Ighalo.

- Vi tør å spille fotball, og da er det ekstra deilig å vinne kamper. Mot Bodø/Glimt har vi også god kontroll bakover. Alt henger sammen, sier Stensaas.

Sidebacken skryter av den gode kombinasjonen mellom de unge og de mer rutinerte i klubben. En veldig god miks mener Stensaas.

- Vi har hatt bra trøkk på trening i vinter. Vi som er rutinerte går foran som gode eksempler, og unggutta følger etter. Vi har en stor stall, og det er konkurranse om plassene. Jeg håper vi fortsetter som i dag, men det er viktig å legge denne seieren kjapt bak oss.

Fornøyd Berg

FC Lyn tapte som kjent årets først seriekamp borte mot Rosenborg. Og det var tydelig at vestkantklubben var heltent på tre poeng i søndagens kamp mot Bodø/Glimt.

Lyn-trener Henning Berg var godt fornøyd etter seieren, og han pratet spesielt varmt om den nigeriaske unggutten Odion Ighalo, som avgjorde kampen til Lyns fordel, etter å ha kommet inn i 2. omgang. Nigerianeren spilte først fram Kim Holmen på åpent mål (2-0), og deretter punkterte han kampen med et vakkert hodestøt (3-1).

- Han er en god spiller med gode holdninger, sier Berg om talentet fra Nigeria.

Holmen-salto

Det tok tid før Lyn kom i gang i hjemmepremieren, men det skjedde likevel ting i 1. omgang også. Ståle Stensaas, Tomasz Sokolowski og Kim Holmen var alle farlig frampå uten å lykkes.

Etter pause tok det ikke lang tid før nevnte Ståle Stensaas satte ballen vakkert i mål, etter et frispark skrått utenfor 16-meteren.

Og derfra og ut handlet det meste om Lyn.

Etter 67 minutter var Odion Ighalo på farten ute på venstre kanten. Han tok ballen nydelig ned, avanserte inn i 16-meteren, og fant hurtigtoget Kim Holmen, som kunne sette ballen enkelt i åpent mål. Vakkert framspill av den unge nigerianeren.

Kim Holmen feiret scoringen med salto-show i kjent stil.

Gjestene reduserte i det 78. minutt, men nærmere kom ikke Bodø/Glimt. Rett fra avspark kjørte kantspilleren Theodor Elmar Bjarnason opp langs kanten. Islendingen fant Odion Ighalo med et presist innlegg, og 3-1 til vertene.

I neste runde spiller FC Lyn hjemme mot HamKam.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot