*Nettavisen* Nyheter.

Vi trenger flere som dem

nn Medias blikk har den siste tiden vært rettet mot Høybråten og den såkalte Blåbærskogen. To menn står i fokus i kampen mot nedbygging av en grønn lunge, Lars Gylder og Johan N. Ulrichsen. Disse to har jobbet utrettelig både dag og natt for å redde en skog mange i nærområdet holder kjær. De kjemper for en verdi som vi i Norge er lært opp til å ta nærmest som en selvfølge. Grønn skog og ren natur har det alltid vært rikelige forekomster av i Norge. For mange av oss er det bare å gå 10 meter fra utgangsdøra for å komme til skogen. Slik har det frem til nå også vært på Høybråten. Men det er sterke krefter som stadig truer grøntområdene våre.
nn Gylder og Ulrichsen har brynt seg på meget sterke krefter i denne saken. Iveren etter å bygge sykehjem - og det raskt - har vært merkbar fra dag én. Generelt sett skal det mye til å stoppe utbyggere når de først har satt kloa i en tomt. Slik har det vært her også. Selv om det dessverre ser mørkt ut, så har ikke de to herrer til hensikt å gi seg. I skrivende stund jobbes det intenst med å få politikerne til å snu. Målet nå er å hindre at man starter sprengningsarbeidet og gravingen. Vi håper virkelig at aksjonsgruppen lykkes med å redde kollen fra ytterligere rasering. For selv om trærne ligger nede, kan naturen hente seg inn igjen.
nn Kampen for å redde skogen startet i september 2005, altså for snart et år siden. Hver for seg har Gylder og Ulrichsen lagt ned minimum ett årsverk. I løpet av et år har de holdt 100 møter. Det betyr ett møte hver tredje dag. Begge har ringt rundt til politikere, etater, kommune, stat og gud vet hva. Det er lagt ned tusenvis av kroner av egen lomme. Ikke bare de to nevnte personer har jobbet for saken. Interessegruppen for varig vern av Blåbærskogen har et titalls medlemmer som har jobbet i kulissene. I tillegg er gruppen med i det Oslo-omspennende nettverket for grønne lunger, under ledelse av Margrethe Geelmuyden.
nn Det er en imponerende innsats Gylder og Ulrichsen har gjort og fremdeles gjør i denne saken.
nn Hvor mange hadde orket å legge ned en slik kraftinnsats som Gylder og Ulrichsen har gjort? Mens ildsjelene jobber for gode og allmennyttige saker, sitter vi andre godt forankret i sofakroken med chipsen på stuebordet og Hotell Cæsar på TV-skjermen. Det er behagelig der og da, men på sikt er det livsfarlig for demokratiet. Engasjement og frivillig innsats er viktig, viser det seg. Mange har sikkert sett på Ulrichsen og Gylder som et hår i suppa og brysomme bråkmakere. Vi benytter anledningen til å gi dem ros og honnør for innsatsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.