*Nettavisen* Nyheter.

Vi trenger ikke shoppingsenter

Jeg blir helt fælen når jeg leser artikkelen om Svein Danielsen og FrP-politiker Ole Malmsten. Det aller aller aller siste Majorstuen trenger, er et shoppingsenter. Shoppingsentre er som de verste mareritt. Det myldrer. Luften er dårlig, og det er varmestuer for mange andre enn handlerne. Det er lange åpningstider som gjør at folk jobber skift, og det betyr mye ulært personale som ikke har filla greie på det de skal selge. Vi her på Majorstuen er velsignet med enkeltforretninger der vi kan gå inn og få god hjelp, forslag innen forretningens ekspertise, og der treffer vi kun folk som er i samme ærend som oss selv. Vi har gode jernvarehandlere, vanlige matbutikker av forskjellig prisklasse og kvalitet, flere apotek, bakerbutikker, fiskehandler, delikatesseforretning, parfymerier, mindre forretninger som selger alt vi kan ønske oss av klær, sko, sportsartikler, stoffer, møbler, maling, blader, bøker, antikviteter, brukte ting og klær og masse masse flere spesialforretninger. Det er koselige kafeer, pub'er, restauranter i store og små utgaver, lyse og mørke og for alle aldre.

Om vi ønsker flere butikker under samme tak, har vi det i Colosseum Senter, Colosseum Park, der Expert og Centra er, og nede i Bogstadveien, der Hennes og Mauritz mm er. Vi har sentere nok. La oss slippe nok en forferdelig stygg koloss av et moderne shoppingsenter som ikke gjør annet enn å ødelegge arkitekturen, skyline'en og for ikke å snakke om miljøet. Jeg behøver aldri handle andre steder enn her i området. Vær så snille å la meg slippe et senter til!

Jeg har et bilde tatt fra min balkong, alt er vakkert bortsett fra KPMG-bygget som reiser seg som et mareritt mot himmelen. Jeg ser det også hver dag hjem fra jobb, kommer over Smestad-krysset, ser grønne trær og pene, jevne hustak nedover mot byen og så KPMG-bygget som ødelegger hele idyllen. Jeg gruer meg til utbyggingen der de gamle trikkestallene lå. Er sikker på at det blir mindre pent. Når det snakkes om kultur, burde det gamle området blitt restaurert og brukt til gallerier, kunstverksteder, små butikker med masse grønt mellom. Den gamle ærverdige Holmenkollbanens områder er solgt dyrt i kommunal griskhet som nok en gang ikke har tenkt å la dette komme innbyggerne tilgode. Tenk om en estetiker med mye penger og samfunnsånd kunne fått utviklet området vårt som i utgangspunktet er vakkert... Det er lov å drømme, skattefritt og usensurert også i dag.Kari

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.