RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mona Helene Grønlie (V) og Gudrun Jære Hoel (V) er oppatt av kvinners sikkerhet, og krever mer lys og politi i gatene. Foto: Anne Marie Huck
Mona Helene Grønlie (V) og Gudrun Jære Hoel (V) er oppatt av kvinners sikkerhet, og krever mer lys og politi i gatene. Foto: Anne Marie Huck

Vi trenger mer lys og politi i gatene

Mona Helene Grønlie og Gudrun Jære Hoel i St. Hanshaugen Venstre vil jobbe for at færre mennesker, og særlig kvinner, skal føle seg utrygge om kveldene.

St. HANSHAUGEN: Bydelsutvalget behandlet nylig en sak om vold mot kvinner i offentlige rom. De to lokale Venstrepolitikerne kan i stor grad både forstå følelsen av utrygghet som mange føler i mørke gater, og forteller at de også selv har følt seg usikre.

Jeg har opplevd å føle meg usikker sent på kvelden. Jeg går heller i Torggata som er opplyst enn i Møllergata når jeg skal hjem, sier Gudrun Jære Hoel.

Også Grønlie mener det er unødvendig at såpass mange gater er mørklagt.

Hele området rundt Bislett stadion er veldig ofte mørkt, sier hun.

Lokalavisen møter de to engasjerte politikerne i Sofies gate, hvor to gatelykter ser ut til å ha gått.

Det er ofte problemet at ikke pærene skiftes, sier Grønlie.

Lite synlig politi

I tillegg til mørklagte gater reagerer de kvinnelige politikerne på at det sjelden er politi ute og patruljerer.

Det er faktisk slik at det nesten aldri er politi å se i gatene i sentrum på kvelden, sier Jære Hoel, og får støtte av Grønlie. De mener begge to at mer synlig politi i gatene vil forebygge uheldige opplevelser, og vil være med på å skape økt trygghet for de som ferdes ute.

På denne tiden av året er det jo ekstra mørkt, sier Grønlie.

Steng Vår frelser

Vi ville egentlig sørge for å stenge dørene til Vår frelsers gravlund, men kom frem til et omforent forslag om å sette opp mer lys på gravlunden, sier Grønlie. Hun forteller at saken har vært oppe tidligere, men at gravferdsetaten ikke vil gå inn for et forslag som fører til at mange flere vil be om det samme på andre gravlunder rundt om i byen.

Det synes vi er et dårlig argument, sier Venstre-politikerne.

Snarvei

Nå er de forøvrig fornøyde med at området forhåpentligvis blir bedre lyssatt, slik at de som fremdeles bruker gravlunden som gjennomfartssted vil føle seg noe sikrere.

Det er jo en kjent sak at mange bruker gravlunden som snarvei fra Akersveien til Ullevålsveien, sier Grønlie.

De kvinnelige politikerne forventer at man fra byrådets side tar grep om saken, som de mener omfatter svært mange mennesker.

Det er viktig at bydelens beboere føler seg trygge, avslutter de to.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere