RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi trives på hytta


TRIVES: Hyttelivet er populært blant Oslo-folk. ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL
TRIVES: Hyttelivet er populært blant Oslo-folk. ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL
En fersk undersøkelse viser at 3 av 4 hytteeiere trives like godt på hytta som hjemme.

ØYENE: Undersøkelsen er landsdekkende og gjennomført av boligbladet Vi i Villa. 2900 norske boligeiere har svart på undersøkelsen, blant disse er 28 prosent hytteeiere. Geografisk er det flest Oslo-borgere som har hytte.

En hytte i dag er ikke som den engang var; dagens norske hytter holder høy standard, og mange har både elektrisitet, TV, dusj, varmt vann og vannklosett. 16 prosent svarer at de bruker like mye penger på hytta som på hjemmet. Det er en forholdsvis høy andel i denne sammenhengen, men når 1 av 5 sier at de trives bedre på hytta enn hjemme er det kanskje ikke så merkelig likevel, sier Per Mortensen, administrerende direktør i Bonnier Responsmedier.

I 2006 var hytteomsetningen i Norge rekordstor, og gjennomsnittsprisen per omsatte hytte i 4. kvartal 2006 var nærmere 1 million kroner, ifølge tall fra SSB.

Jeg er overbevist om at stadig flere familier opplever hytta som det ultimate rekreasjonssted et avslappende fristed som holder hverdagens tidsklemme og mas litt på avstand. Da sier det seg selv at jo mer bekvemmelig og praktisk det er å leve der ikke minst for barnefamilier jo lettere er det å ta turen ofte, om det så bare er for en helg. Mobile kontorløsninger og mobilt bredbånd gjør det dessuten mulig å flytte kontoret til hytta noen dager om situasjonen forventer det, sier Mortensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere