Gå til sidens hovedinnhold

- Vi vant kampen!

Det sier SV medlemmer fra bydelsutvalget og bystyret. Nå feires det med champagne for Frogner Stadion.

- Nå er vi kjempefornøyde og veldig glade, sier Andreas Behring, bystyrerepresentant. Både han og kollega Knut Even Lindsjørn forteller at de er stolte av SVs lokale politikere, som har jobbet for å få oppgradert Frogner Stadion uten parkeringshus.

- Erna har gjort en kjempejobb, det har også representantene som satt i bydelsutvalget forrige periode. SV har vunnet kampen og har fått gjennom en oppgradering, sier Lindsjørn og titter bort på Erna Kahlbom.

De tre møtes for å feire at stadion er like rundt hjørnet. Og SV'ere feirer i stor stil- med champagne!

- Alkoholfri, opplyser de tre.

- Hørt på beboere

- For oss var det viktig å høre på hva beboerne og hva idretten ville ha her. Og beboerne ønsker en Frogner Stadion for bydelen. De ønsker et alternativ for barn og unge, sier Kahlbom.

De tre Sv'erne er enige om at utbyggingen av Frogner Stadion har tatt for lang tid.

- Høyre har sølt bort to år av dette, fordi de ville ha parkeringshus sammen med stadion. Hadde det blitt lyttet til SV for noen år siden, så hadde Frogner Stadion vært ferdig, sier Behring.

Mener fingeren må ut

Nå går det mot kunstgress og isbane på den ellers så triste stadion. Flerbrukshall ligger også i planene.

- Det er flott at byrådet trakk inn årene da SV konkret sa at vi ikke ville ha parkeringshus, sier Lindsjørn.

Verken han eller hans to kolleger tror at selve oppgraderingen vil ta lang tid.

- Bislett Stadion tok åtte måneder, og dette vil gå fortere, tror Behring, som også har en sterk oppfordring til byrådet.

- Nå må byrådet bare få ut fingern. Både planene og pengene ligger på bordet, så anbudsrundene kan settes igang, sier Behring, og Kahlbom sier at hun skal presse på for å få fortgang i saken.

- Det lover jeg!

Venstre gleder seg

- Vi gleder oss. Jeg håper vi får et anlegg som både organisert idrett kan bruke og som naboene kan bruke spontant, sier leder for Frogner Venstre, Jan Mesicek. Han er kjempefornøyd med at prosjektet endelig kan komme igang.
- Vi har hele tiden vært i mot parkeringshus og det er flott at vi kan vise at Høyre og Frps mantra om at ikke noe kan gjøres uten bil og parkering er tull, sier han.
Mesicek gir ikke hederen til SV, men til idretten.
- Det er jo idretten som har stått på i denne saken og SV er ingen seierherrer, det er det idretten som er. Men jeg ser jo at de har et markeringsbehov, for jeg har ikke sett noe til SV i saken, før nå, avslutter Mesicek.
- SV har hatt et klart standpunkt fra dag én! Vi har vært kompromissløse i alle fora med et tydelig nei til parkeringshus.Det kommer også tydelig frem i alle BUs vedtak som omhandler saken. Venstre har derimot stått sammen med høyresiden og stemt for. Mesicek kjenner nok ikke sakens historie. Siste vedtak i saken ligger meget nær i tid, På februarmøtet delte venstre seg , en for og en mot, kommenterer Kahlbom.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter