Vi var med sognepresten til himmels

Dag Auli kom et langt steg nærmere himmelen, da han klatret opp i byggekrana på kirketomten. Utsikten var formidabel! Alle foto: Nina Schyberg Olsen

Dag Auli kom et langt steg nærmere himmelen, da han klatret opp i byggekrana på kirketomten. Utsikten var formidabel! Alle foto: Nina Schyberg Olsen

Bølers sogneprest Dag Auli tok nylig beina fatt og klatret 35 meter opp i byggekrana på kirketomten.

Sommeren 2011 skal nye Bøler kirke være ferdig.

Sognepresten på Bøler klatret ubekymret opp de smale stigene.

Dag Auli kan skryte av å ha vært oppe i denne byggekrana.

Veggene lages av grå teglstein fra Danmark.

Sogneprest Dag Auli har sett nye Bøler kirke i fugleperspektiv.

Prestekjole var byttet ut med verneutstyr da sogneprest Dag Auli klatret oppover for å beskue kirektomten fra oven.

BØLER: Med Nordstrands Blad på slep, kom sognepresten litt nærmere himmelen enn vanlig. Og både Dag Auli og lokalavisens utsendte fikk konstatert at de ikke har høydeskrekk...

SE ALLE BILDENE: Nye Bøler kirke fra oven

Stairway to heaven

Salmebok og prestekjole er byttet ut med fotoapparat og verneutstyr - og sognepresten ser ikke det minste redd ut.


– Dette er jo fantastisk, utbryter Dag Auli når vi etter en lang klatretur oppover de oljete stigene i den 35 meter høye svaiende krana endelig når toppen.


Han gliser derimot fornøyd under hjelmen, og knipser ivrig bilder av den storslagne utsikten over Østensjøvannet såvel som byggetomten og sitt eget hus et steinkast unna.

Vigsling 28. august

Byggingen av nye Bøler kirke er godt i gang, og skal være ferdig til sommeren 2011. Sognepresten synes det er spennende å benytte ventetiden til en klatretur. Det er første gang han ser kirken fra oven, men han er stadig innom byggeplassen for å følge utviklingen på bakkenivå.

– Vigslingen av den nye kirken blir 28. august, men jeg tipper kirken er ferdig i mai 2011, sier Auli vel nede på bakken igjen.

Der konverserer han ivrig med byggearbeiderne. De kan fortelle alt fra at de er døpt i gamle Bøler kirke, til at streiken i byggebransjen bare førte til et par dagers forsinkelse.

– Å se kirken i virkeligheten er noe helt annet enn å se den på tegningene, sier Auli begeistret.

– Det er så gøy å se den nye kirken reise seg. Veggene komme opp, og det skjer så mye her nå fra gang til gang, konstaterer sognepresten.


Han rusler nysgjerrig rundt i det som skal bli kirkerommet. Han kjenner på de grå teglveggene som er kommet opp. Viser lokalavisen hvor alteret skal stå - og stråler som en sol når han ser at den såkalte klageveggen er kommet opp i et siderom.

– "Når livet brister" er symbolikken bak klageveggen. Tanken er at man kan samles her hvis en ulykke rammer. Her er det nisjer i muren til å sette lys i, sier sognepresten engasjert.

50-årsjubileum

Dag Auli er ikke den eneste som gleder seg til den nye kirken er ferdig.

Gamlekirken ble satt opp som en midlertidig løsning i 1960, men huset menigheten helt til de flyttet inn i Bøler samfunnshus på slutten av 2008.

Etter femti år med midlertidige lokaler, er det ingen tvil om at det blir jubel når ventetiden nå snart belønnes med et flott, moderne kirkebygg!

SE ALLE BILDENE: Østensjøvannet, Abildsø og Bøler fra oven

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag