*Nettavisen* Nyheter.

Vi vasker blod og oppkast daglig

Rino (t.v.) og Vanessa er fortvilet over at Boligbygg ikke gjør noe med situasjonen i Brinken 2.

Beboerne i Brinken fortviler over at kommunen ikke tar dem på alvor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her ble det i følge beboerne vaska under et døgn før bildet ble tatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik ser det ut på loftet i Brinken 2. Både beboere og utenforstående bruker lofet som oppholdsrom.

KAMPEN: Boligbygg var her og rydda i går, men du ser jo hvordan det ser ut nå, sier Rino, som har bodd i Brinken 2 i snart seks år.

Nabo Vanessa opplever stadig å måtte tørke opp både blod og oppkast i oppgangen, og de finner ofte glasskår, sprøyter, sigarettsneiper og annet søppel både i bakgården og i oppgangen.

Boligbygg hevder at oppgangen blir vasket ukentlig, men flekker, glasskår, søppel og et tykt støvlag taler sitt tydelige spor.

De sier at det har blitt vaska her, men da hadde det vel ikke sett sånn ut, sier Vanessa fortvilet.

Verken hun eller Rino ønsker å stå fra med fullt navn eller bilde, av frykt for represalier.

Belastning

Det er både fysisk og psykisk svært belastende å bo slik, sier Rino, som ikke har tall på hvor mange ganger han har snakket med Boligbygg om situasjonen. Politikere har også engasjert seg i saken, uten at det har skjedd noen endring.

Vi føler at de ikke tar oss på alvor. De beklager og beklager, men det er bare ord. Ord uten handling, sier Rino fortvilet, og får støtte av Vanessa.

Vi har tungt psykiatriske pasienter her og vi har mange narkomane. I tillegg bor det både eldre og barnefamilier her. Problemet er det at de skal blande alle sammen. Det er ikke riktig, sier hun.

Jeg har søkt om å få bo et annet sted, men jeg får avslag med begrunnelse at denne leiligheten passer for oss. I tillegg virker det som om Boligbygg synes vi skal være fornøyd med at vi får bo her så billig. Jeg betaler 6000 kroner i måneden for å bo her. Det er ikke billig, sier hun.

Setter skudd i kjelleren

Østkantavisa blir tatt med på en runde i boligblokka, og synet er skremmende. I kjelleren er omtrent samtlige dører og boder brutt opp. Madrasser, matrester, klær og møbler ligger slengt.

Dette skal liksom være vaskekjelleren, men det går ikke an å vaske klær her. De blir bare stjålet med en gang, forteller Rino, og legger til:

Det er en beboer som har badet sitt her nede. Men der inne finner vi stadig sprøyter. De sitter der og setter skudd, sier han.

Brannfelle

Også på loftet er situasjonen kritisk. Store mengder klær, madrasser og småting ligger slengt rundt, både i de oppbrutte loftsbodene og i gangene mellom. I følge Vanessa har de ved flere anledninger observert både beboere og andre som bruker loftet til bolig.

De sitter her og drikker og røyker. Det er jo kjempefarlig, tenk om det blir brann, sier hun, mens vi går ut i bakgården. Til tross for at Boligbyggs vaktmesterselskap etter sigende skal ha ryddet dagen i forveien preges hele området av store mengder glasskår, sigarettsneiper og søppel. På veggen er det avføring og det ligger brukte bleier på området.

En helt vanlig situasjon, forteller Rino og Vanessa.

Det er ille, veldig ille. Vi får løfter på løfter år etter år, men det skjer ingen endring, sier Rino.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.