*Nettavisen* Nyheter.

Vi vil beholde bussen

Pensjonistene på Nordseter nekter å godta nedleggelsen av servicelinjen til Sæter. De vil nå be om politisk hjelp for å få omgjort vedtaket.

Nordseter: Tirsdag morgen var et tjuetalls pensjonister samlet på Nordseter gård. Nyheten om at servicebuss 75 S fra neste uke skal slutte å gå om Sæter og til sykehjemmet på Lambertseter, har satt sinnene i kok.

Dette er neste trekk i Oslo kommunes eldreomsorg. Vi gikk på barrikadene da de ville legge ned eldresentrene våre. Vi klarte å redde sentrene, og vi skal redde bussen også, sier Åshild Haraldsen, nestleder i Nordseter pensjonistforening.

Gerhardsen må hjelpe

81-åringen er forarget over Sporveiens forslag om at de eldre kan bruke trikken til Sæter.

Det er ingen med rullator som klarer det. Men, de ansvarlige tenker vel ikke på det. Vi gamle kan bare gå vi, mens bussen istedenfor får holdeplass rett utenfor Kastellet skole slik at elevene kan få buss til døra. Skammelig, mener hun.

Oslo Sporveier er et bilde av det bystyret vi har i Oslo. Sporveien har akkurat den samme politiske sammensetningen. Jeg mener vi derfor må utfordre våre politikere til å hjelpe oss slik at vi får beholde servicebussen.

Reidar Rasch, pensjonistforeningens leder, er mer enn enig.

Politikerne må gi oss den servicen Oslo Sporveier ikke har råd til. Vi tar nå kontakt med Rune Gerhardsen (Ap), leder av bystyrets samferdselskomite, og bosatt på Nordseter. Når han i forkant av siste kommunevalg stod så ivrig i bresjen for å hindre nedlegelsen av Kjelsåstrikken, må han også kunne hjelpe oss nå, mener Rasch.

Buss for alle

Under møtet tirsdag poengterte han at "Nordseter har den tetteste befolkningskonsentrasjonen med mange eldre, men servicesenteret vårt ligger et helt annet sted. Uten bussen er det mange, veldig mange som ikke kommer seg til trygdekontoret, post, bank, fysioterapeut, frisør, lege, tannlege, eldresenter og kirkegård. Alt dette ligger jo ved Sæter eller oppover i Nordstrandveien."

Rasch mener man istedenfor å korte inn på ruten, burde utvidet den, og samtidig gitt bydelens beboere informasjon om at selv om det står en S etter bussnummeret, betyr ikke det at den er bare for "syke og gamle".

De med barnevogn og andre i nærområdet bør vite at bussen også er for dem. Da ville trafikkgrunnlaget øke betraktelig.

Styremøte i kveld

Astrid Torp bruker bussen ofte, ikke bare til Sæter, men også for å besøke ektemannen Rolf på Lambertseter sykehjem.

Nå legges også den strekningen ned. Jeg klarer ikke å gå fra Lambertseter senter, og jeg har ikke råd til drosje. Hvordan skal du komme til meg nå da, spør mannen min. Dette er fryktelig leit. I kveld er det styremøte i Nordseter pensjonistforening. Der vil nedleggelsen av servicelinjen tas opp. Vi skal ta kontakt med politikere og vi vurderer en underskriftskampanje, sier Reidar Rasch.

Vi klarte å redde eldresentrene, vi skal redde bussen også

@Sitat.signatur.nyhet:Åshild Haraldsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.