*Nettavisen* Nyheter.

Vi vil ha servicebuss

En gjeng på Lange-rud roper kamp-rop fra bussholdeplassen. De vil ha Servicebussen tilbake.

Langerud: 20.august i fjor ble rute 64 til Servicebussen i Bydel Østensjø lagt om. Beboerne på Langerud mistet det tilpassete rutetilbudet, men nå er de klare til kamp for å få det tilbake igjen.

Lever i håpet

Servicebussen var veldig bra. Vi kom oss til Manglerud senter uten problemer. Den vanlige bussen tar ikke hensyn til oss gamle. Vi savner og trenger Servicebussen, sier Ruth Hermansen som står i spissen for gjengen som nå protesterer mot Oslo Sporveier.

I dag kan beboerne på Langerud ta den vanlige bussen til Abildsø, for så å bytte der for å komme til Manglerud senter hvor mange av dem har lege eller går til behandling.

Dessuten hender det at vi trenger å handle noe annet enn matvarer. Vi må på apoteket og i banken, forteller Ruth Hermansen.

Overgangen er tungvint for oss gamle. Vi må over det sterkt trafikkerte Abildsøkrysset. Spesielt på vinteren med hendene fulle av bæreposer er det vanskelig, sier Ann-Marie Petterson.

Nå oppfordrer gjengen fra Langerud representanter fra Oslo Sporveier om å komme en tur til Langerud for å se hvordan det er å reise med vanlig rutebuss når man er avhengig av krykker og rullatorer.

Vi lever i håpet og gir aldri opp, sier Ruth Hermansen.

Ingen planer

Tore Bogen er trafikksjef i Oslo Sporveier. Han kan fortelle at de har fått få protester etter omleggingen av Servicebussen.

Det har vært lite oppmerksomhet rundt endringen. Vi har fått noen klager fra Oppsal, men dette er det først vi har hørt fra Langerud. Vi anser omleggingen for vellykket, sier han.

Beslutningen om hvor Servicebussen skal gå blir gjort som en helhetsvurdering av Oslo Sporveier med bakgrunn i kundegrunnlag og henvendelser fra publikum.

Det er jo alltid noen som reagerer når ting blir endret, men vi har ingen planer om å legge om Servicebussen igjen, sier Tore Bogen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.