*Nettavisen* Nyheter.

Vi vil ikke stues vekk!

Kjersti Metliaas og Selma Joner gleder seg til å lage festival på profesjonell scene.

Etter fjorårets kummerlige kår på Urra klubben, flytter UKM i år til Scenehuset i Bogstadveien.

Majorstuen: Årets ungkulturfestival Frogner, som arrangeres søndag 10. februar, er nok en gang tilbudt dårlig egnede lokaler i en fritidsklubb.

Frognerungdommen har fått nok av trange lokaler og dårlig utstyr og kupper nå like godt hele arrangeringen av UKM Frogner.

Ut i lyset

UKM er Norges eldste og største ungdomskultur festival, av og for ungdom.

Deltakerne er mellom 13 og 19, og de blant annet sampler på beats & loops, danser halling, skjærer store treskulpturer med motorsag, spiller klassisk piano eller lager 3-D animasjoner på PC.

Vi fortjener bedre scenelokaler enn å stues vekk på en liten fritidsklubb, sier initiativtakerne Selma Joner og Kjersti Metliaas, og er enige om at Scenehuset i Bogstadveien er et bedre lokale på alle måter.

De tror dessuten flere vil bli fristet til å melde seg på når det er god plass på scenen, og det er profesjonelt lyd- og lysanlegg, i lokalene som ellers benyttes av byens profesjonelle dansere og koreografer til både prøver og forestillinger.

God stemning

Ungdomsfestivalen er et bredt arrangement med både Lokal-UKM, Fylkes-UKM og til slutt Lands-UKM som avholdes i Olavshallen i Trondheim.

I følge jentene arrangeres i år Fylkes-UKM i Oslo på Sentrum Scene, og ryktene sier det blir tidenes mest glamorøse Fylkes UKM.

Frogner-UKM blir også utrolig bra i år, sier de unge festivalkupperne.De lover deltagere og publikum en festival som er Frognerungdom verdig, med god stemning og kvalitetskultur fra Oslos beste vestkant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.